O Metro Hattıda Sürücüsüz Teknolojiye Kavuşacak

Yenikapı-Halkalı metro hattı sürücüsüz metro teknolojisine sahip olacak. İBB, Yenikapı-Kirazlı Metrosu'nu Halkalı'ya uzatarak bu hatta sürücüsüz teknolojiye sahip tren alacak. Gelecek sene hizmete alınması öngörülen hat ile Halkalı-Yenikapı hattında ulaşım 39 dakika olacak.

07.05.2018-16:56 - (Son Güncelleme: 07.05.2018-16:51) O Metro Hattıda Sürücüsüz Teknolojiye Kavuşacak

Üsküdar-Ümraniye sürücüsüz metro hattının sonrasında Yenikapı-Halkalı metrosu da bu dev teknolojiye sahip olacak.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Yenikapı ve Kirazlı arasında çalışan M1B hattının Halkalı'ya uzatılması çalışmalarında sona doğru yaklaşıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Üsküdar-Ümraniye sürücüsüz metro hattı gibi Yenikapı-Halkalı arasındaki metronun sürücüsüz olması için çalışmalarına devam ediyor.

13 istasyonu bulunan Kirazlı-Yenikapı metrosu Halkalı'ya kadar uzatılınca 8 durak daha eklenecek. Metronun toplam hat uzunluğu 24 kilometre olacak. Bağcılar-Kirazlı-Küçükçekmece-Halkalı metro hattı güzergahı Barbaros, Malazgirt, Mimar Sinan Caddesi, Fatih, Halkalı Merkez, Hastane, Yarımburgaz, Halkalı duraklarından oluşacak.

Metronun Halkalı'ya kadar uzatılmasıyla mevcut Kirazlı-Yenikapı hattı iyileştirilerek teknolojik hale kavuşacak. Mevcut güzergahta kullanılan tren setleri yerine insansız sürüş yeteneğine sahip 272 vagona sahip 45 tren seti satın alınacak. Yeni hattaki trenler birbirlerine körüklerle bağlı altılı vagonlar şeklinde çalışacak.

Bir merkezden ve sürücüsüz olarak kontrol edilebilen tren setleri saatte 90 km hız yapabilecek, kendi kendine park alanına gidebilecek. Sürücüsüz tren setlerinde cep telefonları için şarj üniteleri de bulunacak.

Önümüzdeki sene hizmete alınması öngörülen hat ile Halkalı ile Bağcılar Kirazlı arası 14 dakikaya inecek. Halkalı-Yenikapı hattında ulaşım 39 dakika olacak.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal