Netflix Bu Yaptığıyla Aşı Dengelerini Değiştirecek!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı Netflix'ten yeni hamle geldi. ABD merkezli şirket oyuncu ve çalışanlarına şaşırtıcı bir kural koydu. Artık aşı olmayan Netflix ekibinde yer alamayacak...

27.03.2020-16:52 - (Son Güncelleme: 30.07.2021-11:27)

Netflix ABD, çekimleri devam eden tüm yapımlar için yeni bir karar aldı. ABD merkezli şirket, A Bölgesi personeli diye nitelediği oyuncular ve onlarla yakın temas halinde çalışan personelden aşı olma zorunluluğu getirdi. Netflix, ABD’de de başlattığı bu aşı politikasını dünya çapındaki bütün şirket yapımlarında uygulanılması için harekete geçti. Netflix, Hollywood sendikaları ve stüdyolar arasında, şirketlerin çalışanlarına aşı zorunluluğu koymasına imkan veren yeni çalışma standartları konusunda anlaşma sağladıktan sonra bu kararı verdi. 

Kovid-19’un Delta varyantı nedeniyle ABD’de vaka sayıları artmıştı. Hafta başında Amerikan Salgın Hastalıkları Kontrol ve Önleme Kurumu, aşı olmayanların maskesiz gezmemesini belirtmişti

ŞİRKETLER TEKER TEKER AŞI ZORUNLULUĞU GETİRİYOR

Netflix’ten önce Google gibi büyük şirketlerde çalışanlarına aşı zorunluluğu getirmiş, aşısız çalışanların ofise dönmeyeceğini açıklamışlardı. Google CEO'su Sundar Pichai, vlogunda herkesin aşı olmasının gerektiğini belirten bir paylaşım yapmıştı. Aşı politikasının Google şirketinin  farklı yerlerdeki ofislerine göre kuralların değişebileceğini ekleyen Pichai,  aşılara herkesin erişimi olmayan yerlerde uygulanmayacağına işaret etmişti. 

Öte yandan Google, Delta varyantı nedeniyle dünyadaki ofislerinin açılış tarihini 1 Eylül'den 18 Ekim'e çekmişti. Özel durumları sebebiyle evden çalışmak isteyen çalışanlara ise şirket tarafından 2021 sonuna kadar esneklik gösterileceği söylendi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal