NASA’nın Uzay Aracı İndirdiği Göktaşının İçi Boş Çıktı

Geçtiğimiz günlerde NASA’ın Osiris-Rex aracının indiği Bennu asteroidinin içinin boş olduğu öğrenildi. Araştırmacılar bu boşluğa birkaç futbol sahasının sığabileceğini ifade etti.

09.11.2020-09:17 - (Son Güncelleme: 09.11.2020-09:13) NASA’nın Uzay Aracı İndirdiği Göktaşının İçi Boş Çıktı

NASA’nın uzay aracı Osiris-Rex’in Bennu asteroidine sorunsuz bir şekilde iniş gerçekleştirmiş ve göktaşından numune toplamıştı. Hatta numuneleri topladıktan sonra deponun kapanmaması nedeniyle bir bölümü uzaya saçılsa da depodaki numuneler kurtarılabilmişti.

Toplanan araştırma örnekleri üzerinde çalışma yapan Kolorado Üniversitesi’nden araştırmacılar, asteroidin içinin boş olduğu konusunda fikir birliğine vardılar. Bu boşluğa birkaç futbol sahasının sığabileceğini söyleyen Hava Uzay Mühendislik Bilimi Bölümü profesörü Daniel Scheers, göktaşının kendi sonuna gidebileceğini belirtti.

UZAYA SAÇILAN NUMUNELERİN HAREKETİ İNCELENDİ

Yapılan araştırmalarda toplanan numunelerin görüntülerinden ve uzaya saçılan kaya parçalarının hareketlerinden yararlanan bilim adamları, Bennu’nun çekim gücünü hesapladı. Bu da göktaşının ekvator bölgesinin çok zayıf olduğunu ortaya koydu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal