Mısır Akdeniz’deki Etkinliğini Güçlendirmek İçin Radar Sistemi Alıyor

ABD’nin Ortadoğu’daki en büyük ortağı olmak isteyen Sisi yönetimindeki Mısır, ABD’li bir şirketten denizlerdeki etkinliğini arttırabilmek için 417 milyon dolarlık MDA sistemi almak istiyor. ABD Dışişleri Bakanlığı ise satımı onayladı.

03.10.2020-13:03 - (Son Güncelleme: 03.10.2020-13:34) Mısır Akdeniz’deki Etkinliğini Güçlendirmek İçin Radar Sistemi Alıyor

Haber365 Özel / Emre İliksiz

Mısır hükümeti, ülkenin deniz sınırları içerisindeki hareketlerden haberdar olabilmek ve karasuları içerisindeki tüm araçları tanımlayabilmek için Denizcilik Etki Alanı Farkındalık Sistemi (MDA) satın almak istiyor. ABD’li ATSC şirketi tarafından Mısır’a 417 milyon dolarlık bir anlaşmaya satılacak olan sistem için ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan onay verildi. Anlaşmaya sistemle birlik bazı ek teçhizat araçları da dahil.

MDA NEDİR?

Denizcilik Etki Alanı Farkındalık Sistemi olarak Türkçe’de karşılık bulabilecek kısa adıyla MDA sistemi, ülkelerin karasularında maksimum bilgi erişimini sağlamak ve en ufak bir hareketten haberdar olabilmek için kullanılıyor. Bu sayede deniz sınırlarına giren araçlar tespit edebiliyor, böylece denizlerde dost birimler, doğal kaynaklar ve limanların güvenliği ve savunması önemli derecede artıyor.

MISIR DENİZ KUVVETLERİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Alınacak MDA sistemine mobil radarlar, kızıl ötesi sensörler, iletişim teçhizatı ve hibrit jenaratör gibi sistemin ihtiyacı olacak bütün ekipmanlar dahil. Bununla birlikte Mısır’ın talepleri arasında 34  entegre sabit kule, 28 iletişim kulesi, 12 roket kulesi, 6 deniz üssü operasyon odası, 2 bölgesel operasyon merkezi, 1 stratejik operasyon emrkezi, 6 liman koruma sistemi, 5 yer istasyonu yer alıyor.

Deniz kuvvetlerinde kullanılmak üzere 12 adet dikey iniş Kalkışlı İHA, 14 adet mobil deniz gözetleme aracı ve 3 adet Aerostat ISR Platformu da Mısır'ın sipariş etmek istediği teçhizatlar arasında.

MISIR AKDENİZ’DE NEYİN PEŞİNDE?

Mısır, bu siparişleri sınırlarının, doğal kaynaklarının ve limanlarının güvenliğini sağlamak için olduğunda ısrar ediyor. ATSC’den yapılan açıklamada ise yapılan anlaşmanın dış devletlerle olan politikayı güçlendireceğini ve Mısır’ı kastederek gelecekte Orta Doğu’daki en önemli partnerimiz olacak ülkeyle stratejik ortaklığı geliştireceğini söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal