Minyatür Bomba Canlı Harp Başlığıyla Test Edildi

ASELSAN ve TÜBATAK SAGE ortak işbirliği ile geliştirdiği Minyatür Bomba, bu kez canlı harp başlığı ile test edildi. Betonu deldikten sonra patlayan mühimmat, testi başarıyla geçti.

28.10.2020-12:08 - (Son Güncelleme: 28.10.2020-12:25)

Yerli ve milli teknolojiye önem vererek savunma sanayisinde önemli bir yerlilik oranına ulaşan Türkiye, kendi mühimmatlarını üretmeye ve geliştirmeye devam ediyor. ASELSAN ve TÜBİTAK SAGE tarafından Minyatür Bomba Projesi kapsamında geliştirilen mühimmatın son testleri de tamamlandı.

1 metre betonu delerek patlama özelliği olan Minyatür Bomba’nın başarılı olan testlerinin görüntüleri Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir tarafından paylaşılarak etkisini gözler önüne serdi.

BAŞARIYLA SONUÇLANDI

SSB İsmail Demir tarafından yapılan açıklamada, “Minyatür Bomba Projemiz kapsamında delici etkili canlı harp başlığıyla yapılan son test atışında güçlendirilmiş beton hedef yüksek hassasiyetle vuruldu. Canlı harp başlığı betonu deldikten sonra patlayarak test atışı başarıyla sonuçlandı.” ifadelerine yer verildi.

MİNYATÜR BOMBA NEDİR?

Minyatür Bomba (MB), hava platformundan Çoklu Taşıma Salanı (ÇTS) aracılığı ile atılabilen, sert ve yumuşak kara hedeflerine karşı kullanılabilen tümleşik KKS/ANS (ing. GPS/INS) güdümlü bir mühimmattır.

Minyatür Bomba sayesinde savaş uçakları tek seferde daha fazla mühimmatı (normalde tek mühimmat takılan pylon’un Çoklu Taşıma Salanı vasıtası ile 4 minyatür bomba takılması sağlanabiliyor) tek hedefe veya farklı hedeflere yönlendirebilecek. Bu sayede tek sortide daha fazla hedefin vurulması veya hava savunma sistemleri ile korunan hedeflerin satüre edilmesi (çok sayıda mühimmatın aynı hedefe yönlendirilmesi) sağlanabilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal