Milyarlarca Cihazı Etkileyen Güvenlik Açığı

Markası ne olursa olsun Wi-Fi bağlantısı üzerinden tespit edilen güvenlik açığı nedeniyle milyarlarca cihazın güvenlik açığından etkilendiği ortaya çıktı.

27.02.2020-18:20 - (Son Güncelleme: 27.02.2020-18:12) Milyarlarca Cihazı Etkileyen Güvenlik Açığı

Bir siber güvenlik şirketi olan ESET tarafından tespit edilen güvenlik açığı, bir Wİ-Fİ ağı tarafından kullanılan şifreleme sistemini bozarak kullanılmaz hale getiriyor. Böylece siber saldırganlar ağdaki etkinliği açık bir şekilde izleyebiliyor.

Ancak mevcut Wi-Fi teknolojisinin güvenlik katmanları, saldırganların daha fazla müdahil olmasını engelliyor. Güvenlik uzmanlarının Kr00k olarak isimlendirdiği bahsi geçen güvenlik açığı, Broadcom ve Cypress çiplerine sahip Wi-Fi ağlarını etkiledi.

Şu an için yapılabilecek en iyi şey, internet bağlantılı tüm cihazlarınızın yazılımlarının güncel olduğuna emin olmanız.

Peki, siber saldırganlar Wi-Fi ağı saldırısıyla ne elde etmiş olabilirler? Eğer Wi-Fi üzerinden izlenmişseniz en kötü senaryo ziyaret ettiğiniz web siteleri veya gönderdiğiniz iletiler gibi verilerinizin birilerince görülmüş ve kopyalanabilmiş olması diyebiliriz.

Ancak web sitelerinin kendi güvenlik protokollerine göre kullanılan şifrelemeler sayesinde Wi-Fi ağındaki birçok bilgi muhtemelen güvende olacağını da söyleyebiliriz.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal