Milli Teknoloji Hamlesi Yasallaştı

Türkiye’nin yerli teknoloji çalışmalarını ilerletmek ve geliştirmek amacıyla sloganlaştırılmış “Milli Teknoloji Hamlesi” yasal düzenleme ile resmiyete döküldü. Bu kapsamda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yapısı yeniden düzenlendi.

14.04.2020-09:38 - (Son Güncelleme: 14.04.2020-16:14)

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının teşkilat yapılanması Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle "Milli Teknoloji Hamlesi"ne uygun olarak dönüştürülüyor. Bu kapsamda 3 genel müdürlük birleştirilerek dönüştürüldü, ilave olarak 2 yeni genel müdürlük kuruldu.

Buna göre, ilk kez Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde Milli Teknoloji Hamlesi'ni yürütmek, stratejik araştırma ve verimlilik için kritik öneme sahip 2 yeni genel müdürlük kuruldu.

"Milli Teknoloji Hamlesi" mevzuata girerken, çalışmaları yürütmek üzere Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü oluşturuldu.

Kurulan genel müdürlük ile, Türkiye'nin teknolojik yetkinliğinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Milli Teknoloji Hamlesi hedefleri doğrultusunda ilgili paydaşlarla iş birliğine gidilerek, teknoloji geliştirme, bireylerin, işletmelerin dijital dönüşümü konularında bireysel yetkinlikler ile toplumsal bilinç ve kültürün gelişmesine yönelik faaliyetler artırılacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal