Türkiye'nin Milli Elektrikli Treni İlk Kez Raylara İndi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde geliştirilen 'milli elektrikli tren' ilk kez raylara indi. Bununla birlikte 'Türkiye'nin milli elektrikli treni'nin fabrika testlerine bugün itibariyle başlanacağı bildirildi.

29.06.2020-11:13 - (Son Güncelleme: 29.06.2020-12:41)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın koordinesinde teknoloji atılımı yapan Türkiye bu kez de milli elektrikli tren yeniliğine öncülük etti.

Milli Elektrikli Tren'in raylara indiği açılış töreninde açıklamalr yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Trenimiz mayıs sonunda raylara indi, hamdolsun bugün itibarıyla da fabrika testlerine başlanıyor. Fabrika testlerinin ardından ağustos sonunda yol testlerine geçilecek." dedi.

Mustafa Varank, milli elektrikli trenin fabrika testlerinden sonra ağustos sonunda yol testlerinin yapılacağını aktardı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın bu yöndeki açıklamaları tam olarak şöyledir:

MİLLİ ELEKTRİKLİ TREN
"Trenimiz mayıs sonunda raylara indi, hamdolsun bugün itibarıyla da fabrika testlerine başlanıyor. Fabrika testlerinin ardından ağustos sonunda yol testlerine geçilecek.

"KİMSENİN YAPAMADIĞINI YAPABİLİYOR, BAŞARAMADIĞINI BAŞARABİLİYORUZ"
Salgınla birlikte de şunu da gördük; istediğimiz zaman dünyada eşi benzeri olmayan bir seferberlik ruhuyla kimsenin yapamadığını yapabiliyor, başaramadığını başarabiliyoruz. Yoğun bakım solunum cihazı bunlardan biri.

Tanı kitleri, aşı ve ilaç alanlarında da ilham verici ve bizleri heyecanlandıran projeler devam ediyor. Salgın döneminde bile açılan fabrikalar, cesaretle yeni işlerin peşinden koşan girişimcilerimiz var."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal