Milli Balistik Merkezi Kuruluyor

Savunma faaliyetlerinde kullanılan ateşli silah, koruyucu yelek, cam, zırh gibi askeri araçların standartlara uygun olup olmadığının denetlenmesi için Milli Balistik Merkezi kurulacak.

02.03.2020-10:19 - (Son Güncelleme: 02.03.2020-09:57)

Projeye ilişkin detayları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu verdi. Bakan Soylu, "Avan Projesi ve fizibilite çalışmaları yapılan merkezin 2022'nin sonuna kadar bitmesi planlanıyor. Milli Balistik Merkezi'nin Savunma Sanayii Başkanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile tüm güvenlik birimleri tarafından ortak bir şekilde planlanıyor." açıklamasında bulundu.

Test merkezinin Gölbaşı'nda bulunan Kriminal Daire Başkanlığı Yerleşkesi’nde kurulacak. Konu kapsamında açıklamalarını sürdüren bakan Soylu şunları söyledi:

"Bizim için böyle bir Milli Balistik Merkez önemli. Sebebi, biz özellikle bu deneylerimizi ve bu laboratuvar çalışmalarımızı yurt dışında yaptırıyorduk. Çok gelişmiş bir merkezin altyapı hazırlıkları başlıyor. Zannediyorum bu yılın yarısından itibaren bina ve inşa faaliyetleri başlayacak. Çok çabuk bir zaman içerisinde Türkiye'nin Milli Balistik Merkezi olabileceğini ifade etmek istiyorum.

Özellikle savunma sanayinde faaliyet gösteren firmalarımızın üretmiş oldukları hafif ateşli silah mühimmat ve balistik koruyucu yelek, araç, zırh, cam, ayrıca kamunun aldığı, alacağı savunma sanayi ürünlerinin uluslararası standartlara uygun olup olmadığı amacıyla yurtdışına yapılan test ve muayenelere 2005-2015 yılları arasında 130 milyon dolar ödenmiş."

Merkez 2022 Sonuna Kadar Bitirilecek

Milli Balistik Test Merkezi'nin kurulması kapsamında çalışmalara 2015'te başlandığını kaydeden Bakan Soylu, "Savunma Sanayi Başkanlığı öncülüğünde bugün gelinen aşamada proje, ilgili kurullardan onay alarak bütçesi ayrıldı. Avan Projesi ve fizibilite çalışmaları yapılan merkezin 2022'nin sonuna kadar bitmesi planlanıyor." açıklamasıyla sözlerini tamamladı.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal