MİLGEM İ Sınıfı Fırkateyn’de Yüzde 75’lik Yerlilik Açıklaması

Yüksek manevra kabiliyeti ve dayanıklılığı ile öne çıkan İ Sınıfı Fırkateyn’de yüzde 75 yerlilik oranına yol alındığı açıklandı.

04.11.2020-11:19 - (Son Güncelleme: 04.11.2020-11:30) MİLGEM İ Sınıfı Fırkateyn’de Yüzde 75’lik Yerlilik Açıklaması

Haber365

Savunma sanayisinde dışa bağımlılığı büyük oranda düşüren Türkiye, yerli ve milli atılımına devam ediyor. MİLGEM konseptinin devamı olarak geliştirilen İ Sınıfı Fırkateyn projesinde yüzde 75’lik yerlilik seviyesine ulaşılacağı duyuruldu. Yüksek manevra kabiliyeti ve yüksek dayanıklılığı ile dikkat çeken İ Sınıfı Fırkateyn, stealth tasarımı ile düşük radar kesit alanına sahip.

‘STM ile 1e1 Cevaplar’ın bu haftaki konuğu olan STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz de Türk savunma sanayisinin son yıllardaki gelişmesinin dikkate değer olduğunu ve yerlilik oranlarında ciddi sayılara ulaşıldığının altını çizdi.

FIRKATEYNDEN DENİZALTIYA PEK ÇOK PROJE VAR

İ Sınıfı Fırkateyn inşasında da yüzde 75 yerlilik oranına ulaştıklarını ifade eden Güleryüz, şu açıklamalarda bulundu:

“Savunma sanayiinde ülke olarak son dönemde önemli başarılara imza atıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığımız öncülüğünde teknolojik kazanımlarımızı, yerlilik oranlarımızı ve mühendislik kabiliyetlerimizi, edindiğimiz tecrübeleri hızla artırıyoruz. Bugün artık bu kabiliyetlerimizle geliştirdiğimiz yazılım otomasyon gibi kimi çözümlerde yüksek teknoloji kategorisinde yüzde yüz yerlilik oranına ulaşmış durumdayız.

Örneğin sektördeki savunma sanayi firmalarının STM’nin ana yükleniciliğinde bir araya geldiği daha komplike bir proje olan İ Sınıfı Fırkateyn inşasında yüzde 75 yerlilik oranına doğru yol alıyoruz. Ayrıca hâlihazırda fırkateynden denizaltıya pek çok yeni proje var.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal