Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Microsoft'tan Güncel Program Bildirgesi

Bilgisayar teknoloji devi Microsoft'un Türkiye temsilcisi Murat Yılmaz Türkiye'de kullanılan yazılımların lisanslı ve güncel olmadığına dikkat çekti.

08.03.2018-16:49 - (Son Güncelleme: 08.03.2018-16:47) Microsoft'tan Güncel Program Bildirgesi

Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Murat Yılmaz, katıldığı muhabbette, bu yılın Microsoft'un 25. yılı olduğunu beyan ederek, Türkiye'deki dijital transformasyona katkı göndermeyi sürdürdüklerini bildirdi.

Türkiye ve toplum adına yapılan işlerin mühim olduğunu belirten Yılmaz, "280 bine yakın öğretim görevlisine bilgisayar eğitimi sunduk, 250 bin kişiye ücretsiz online yazılım geliştirme programımız Açık Akademi ile yazılım geliştirmeyi öğrettik. Bununla birlikte 20 bin çocuğa kodlama eğitimi sunduk. İki binden fazla girişimciye, 'start-up'a Microsoft teknolojilerini kullanarak ürünleri geliştirip, yurt dışına satması için çaba sarediyoruz." dedi.

Yılmaz, Türkiye'de kamuda lisanlı ve güncel yazılım kullanım yüzdesinin çok küçük olduğuna vurgu yaparak, bunda maliyet ve satın alma zaman zarfının etkili olduğunu, özel sektörün bu sahaya daha çok önem verdiğini ve yatırım yaptığını belirtti.

"Kamuda güncel yazılım kullanmama yüzdesi yüzde 90'ın üzerinde." diyen Yılmaz sözlerini şöyle devam ettirdi:

"Umut ediyorum bu zamanla farklılaşacak, çünkü güncel yazılımın faydası herkes tarafından benimsenmeye başladı. İşin bir maliyet yapısı var ama maliyetten önemlisi değer. O değeri, değişimi gösterdikçe tahmin ediyorum bütün kamu kurumlarımız da güncel yazılım kullanmaya geçecekler."

1 MİLYARDAN FAZLA CİHAZ TAKİP EDİLİYOR
Yılmaz, Türkiye genelindeki kullanıcıların yüzde 60'nın ise programlarının güncel olduğunu göstererek, "Güncel yazılım kullanılmaması güvenlik zafiyetine tetikliyor. Microsoft olarak bütün güncel programlarımızı en güvenilir şekilde yükseltiyoruz. Güncel programları kullanmak, sizi otomatik korumak anlamına yorulabilir." diyerek sözlerini noktaladı.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;