Microsoft Siber Saldırı Konusunda Uyardı

ABD’li teknoloji şirketi ve Windows’un geliştiricisi Microsoft, Coronavirüs sonrası artan siber saldırılara karşı sağlık kuruluşlarını ve hastaneleri uyardı. Yapılan açıklamada bu dönemde uzaktan çalışma sistemine geçilmesi nedeniyle siber saldırıların hastaneler için büyük risk oluşturduğuna dikkat çekildi.

03.04.2020-12:09 - (Son Güncelleme: 03.04.2020-12:05) Microsoft Siber Saldırı Konusunda Uyardı

Coronavirüsün (Kovid-19) yayılmasını yavaşlatmak için tüm dünyada evde kalma ve karantina uygulamaları yapılıyor. Evden çalışan personellerin ise işyeri ağlarını bağlanabilmek için kullandıkları VPN platformları ise siber saldırılara karşı oldukça güvensiz konumda bulunuyor.

Öyle ki yakın bir zamanda ünlü Marriott Otel Zincirinde bu tür bir güvenlik açığı nedeniyle 5 milyonu aşkın müşterisinin kullanıcı verileri çalınmıştı.

Microsoft konuyla alakalı olarak bir blog yazısı yayımladı. Yazıda uzaktan çalışan personellere şirket verilerindeki gizliliği ve güvenliğini koruyabilmek adına bazı güvenlik adımlarını önerildi.

Bunlardan en önemlisi ise bu süreçte şirket tarafından yapılan güvenlik güncelleştirmelerinin takip edilmesi ve yüklenmesi olarak belirtildi.

Ayrıca Microsoft, şirket yetkililerine de gizliliği önemli olan belgelere çalışanlar dahil erişim kısıtlaması getirilmesini tavsiye etti.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal