Microsoft Konuşmaları Aktaran Yeni Android Virüsü Keşfetti

Yayınlanan yeni raporda Microsoft, telefonu ele geçirmek yerine içinde saklanan ve konuşmaları aktarabilen bir Android virüsü keşfetti.

14.10.2020-17:30 - (Son Güncelleme: 14.10.2020-17:36) Microsoft Konuşmaları Aktaran Yeni Android Virüsü Keşfetti

Microsoft tarafından yayınlanan bir raporda yeni Android virüsü tespit edildiği açıklandı. Fidye yazılımı olarak da ifade edilen yeni Android virüsü, son derece ilginç özelliklere sahip. Bu yeni yazılım türünde virüs cihazınızı hemen ele geçirmiyor. Bunun yerine kendisini telefonun içinde saklıyor ve cihazı kullanmanızı engelliyor.

KONUŞMALARI AKTARABİLİYOR

Android cihazlarına rahatlıkla bulaşabilen bu virüs, gelen çağrıların arkasında rahat bir şekilde saklanabiliyor. Eğer yazılımı yükleyen kişi isterse, sizin cihazınızda yer alan bütün konuşmaları kendisine aktarabilir. Ayrıca kendisini güçlü bir şekilde gizleyebildiği için kolay kolay tespit edilemiyor.

KULLANICILARDAN PARA İSTİYOR

AndoridOS/MalLocker.B olarak da adlandırılan yeni virüs türü, üçüncü parti siteli platformlardan bile bulaşabiliyor. Gelen aramaları kaydetmesinin dışında aynı zamanda kullanıcılardan para bile isteyebiliyor. Ekranda bir mesaj beliriyor ve adınızın suça karıştığı söyleniyor. Sizlerden belirli bir miktar parayı banka hesaplarına aktarmanız isteniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal