Microsoft, Katlanabilir ve Çift Ekranlı Cihazlar İçin Windows 10X’i Çıkardı

Yazılım konusunda en önemli Pazar payını elinde bulunduran Microsoft katlanabilir ve çift ekranlı cihazlar için Windows 10 muadili yeni bir işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Şirket, Windows 10X’in tanınması amacıyla da bir emülatör yayınladı.

14.02.2020-19:16 - (Son Güncelleme: 14.02.2020-18:40)

Microsoft Windows10X, katlanabilir ve çift ekranlı cihazlarda Pazar payını güçlendirmek amacıyla çalışmalar yapıyor. Yeni nesil işletim sistemi sadece Windows 10’un bu cihazlardaki birebir versiyonu olarak değil aynı zamanda modern Windows’a bir dizi değişiklik getirecek bir işletim sistemi olarak öne çıkıyor.

Çift ekranlı ve katlanabilir PC’lerde kullanılacak Microsoft Windows 10X işletim sistemini deneyimlemek isteyenler için Windows 10X emulator indirilmeye açıldı. Bu sayede kullanıcılar kendi cihazları üzerinden de işletim sistemini deneyimleme fırsatına sahip olacak.

Ancak Windows 10X emülatörü tüm bilgisayarlara kurulamıyor. Windows 10 Pro, Enterprise veya Education sürüm 19555 veya daha yeni 64-bit işletim sisteminin yüklü olması ve en az 4 çekirdekli -sanallaştırma destekleyen- Intel işlemci, 8GB RAM, 15GB boş alan, DirectX 11 destekli ekran kartı gerekiyor.

Cihazı sistem gereksinimlerini destekeleyen kullanıcılar, Windows 10 Insider Programına kaydolarak Microsoft Store üzerinden Microsoft Emulator’ı, ardından Windows 10X Emulator Imaj dosyasını yükleyerek sanal makine üzerinden Windows 10X’i kullanabilecek.

Windows 10X’de başlat menüsündeki yepyeni bir tasarım, görev çubuğunun ortalanmış olması ve Windows 10’dakine kıyasla daha temiz görünümlü bir işlem merkezi işletim sisteminin en çok öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal