Microsoft Edge'e Chrome Uzantıları Nasıl Yüklenir

Yeni Chromium tabanlı Microsoft Edge’e artık Chrome'da kullandığınız uzantıları ekleyebilirsiniz.

22.01.2020-10:13 - (Son Güncelleme: 22.01.2020-09:59) Microsoft Edge'e Chrome Uzantıları Nasıl Yüklenir

Chromium tabanlı yeni Microsoft Edge birkaç gün önce Windows 10, macOS ve mobil cihazlar için aktif edildi. Bunun en önemli avantajlarından biri kullanıcıların artık Chrome altyapısı sayesinde uzantılar

a erişebilecek. Yani web tarayıcıya, Microsoft’un sığ eklenti mağazasına göre çok daha geniş kapsamlı uzantı desteği geliyor.

Elbette her şeyden önce yeni Microsoft Edge kurulu değilse kurmalısınız.

Uygulamayı açtıktan sonra sağ üst köşede profil simgesinin yanında yer alan üç nokta simgesi üzerinden Extensions’a tıklamak gerekiyor.  Burada soldaki kutucuk sayesinde Edge uzantılarını arayabilirsiniz. İstediğiniz uzantıyı bulduğunuzda Microsoft Edge’e kolayca entegre edebilirsiniz.

Yeni Edge kullanıcıları için Google Chrome uzantılarına erişmek gerçekten çok önemli. Bunun için dış uzantılarını yüklemelerini etkinleştirmek gerekiyor. Ekranın sol alt köşesindeki ‘diğer mağazalardan uzantılara izin ver’ seçeneği işaretlendiğinde işlem tamamlanıyor. Karşınıza çıkan açılır pencereden Chrome uzantılarını onaylayabilirsiniz.

Google’ın eksiksiz Chrome uzantıları arşivine buradaki sayfadan erişebilirsiniz. Eğer bağlantı Edge’de açılmazsa yalnızca Chrome Web Mağazası’nda arama yaparak uzantıları bulabilirsiniz.

Chrome’un renk temaları Edge ile şimdilik çalışmıyor. Ama önümüzdeki dönemlerde bunun da aktif olması söz konusu.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal