Mercedes'in CES Fuarındaki Gözdesi Benz-Vision AVTR

Tüketici Elektronik Fuarı (CES) 2020 tüm heyecanıyla devam ediyor. Fuar’da yoğun ilgiyle karşılaşan ürünlerden biri de Mercedes-Benz Vision AVTR oldu.

07.01.2020-15:38 - (Son Güncelleme: 07.01.2020-14:59)

Tüketici Elektronik Fuarı (CES) 2020 tüm heyecanıyla devam ediyor. Fuar’da yoğun ilgiyle karşılaşan ürünlerden biri de Mercedes-Benz Vision AVTR oldu. Özellikle otomobil kategorisinde ses getirtecek bir tasarım ve teknoloji olarak öne çıkan Mercedes marka araç Avatar filminden esinlenerek üretildi.

2009 yapımı Avatar filminden esinlenerek hazırlanan konsept otomobil oldukça fütüristik bir görünüme sahip. Otomobilin yapımını Avatar’ın yapımcı isimlerinden James Cameron’da destekledi. CES fuarında gelecek vurgusunu yapan en iyi ürünlerden birisi de Vision AVTR olarak göze çarpıyor.

Araçta direksiyon bulunmuyor. Bu durum aracın yaşam alanını da oldukça değiştirmiş görünüyor. Gelecekte sürücüsüz otonom araçların yaygınlaşacağı düşünüldüğünde bu daha anlaşılır bir özellik olarak dikkat çekiyor.

Arka kısım 33 farklı açılıp kapanabilen kanatlara sahip. Firma yetkililerine göre bu durum dışarıdaki kişilerle iletişim kurulabilmesini sağlıyor. Hareketli lastikleriyle yan dahi gidebilen araç ayrıca kapısız olarak tasarlanmış.

Diğer taraftan biyometrik sensörlere de sahip araç sizinle çeşitli etkileşimler kurabiliyor. Ayrıca renkli ve üst düzey aydıtlatma sistemiyle ve orta konsoluyla da fark yaratıyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal