Mavi Balina'nın Ardından Mariam Korkusu! Bakanlık Önlem Aldı

Küçük yaştaki çocukları intihara sürükleyen, “Mavi Balina” oyununun ardından şimdi de “Mariam” ortaya çıktı. Bakanlığın başvurusunun ardından oyuna erişim mahkeme kararıyla engellendi.

24.05.2018-13:36 - (Son Güncelleme: 24.05.2018-13:32) Mavi Balina'nın Ardından Mariam Korkusu! Bakanlık Önlem Aldı

Suudi Arabistan vatandaşı Salman El Harbi’nin tasarladığı "Mariam" adlı oyun, geçtiğimiz yazdan beri özellikle Ortadoğu’daki gençler arasında hızla çoğaldı.

Oyunda, “Mariam” ismindeki 9 yaşındaki kız çocuğu, kaybolduğunu söyleyerek, eve dönmek için oyuncudan yardım talep ediyor.

Oyun öncesinde kişinin bası bilgileri isteniyor. Oyuncuların ismi, adres bilgileri yakın çevresi sorularak Facebook ve WhatsApp gibi uygulamalara erişim izni isteniyor. Oyunda kullanıcılara, “Eviniz nerede? Facebook hesabınız ne?” tarzında özel sorular yöneltiliyor. Bu sorular yanıtlanmadan bir sonraki kısma ulaşılamıyor.

Oyun kapatıldığı zaman tekrar oynanmak istenirse 24 saat bekleme süresi var. Korkunç ses efektleri ve görsellerle desteklenen oyunun son seviyesine ulaşan oyuncular, bilinmeyen bir numara tarafından gece saat 03.00’te aranıyor.

Sosyal medyada oyuna ilişkin bazı deneyimlerini aktaran bloggerlara göre, farklı dillerde konuşan bir robot cep telefonu yoluyla aranarak “Seninle tekrar görüşeceğiz” tarzında kaygılandıran bir ses dinletiliyor ve oyunculara mesajlar gönderiyor.

Oyunu oynayan kullanıcıların Youtube’da paylaştığı videolarda yabancı bir numara dikkat çekiyor. Kullanıcılara, cep telefonları ile aranarak korku filmlerinde de sıkça kullanılan çığlık ve fısıltı efektleri olan müzikler dinletiliyor.

OYUNA ERİŞİM ENGELLENDİ

Oyunla ilgili şikâyetleri değerlendirmeye alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Ankara Sulh Ceza Hâkimliği’ne başvurarak, oyuna erişimin engellenmesi talebinde bulundu. Bakanlık, yazısında, oyunun kişisel bilgileri elde ettiğine ve çocuklar üzerinde psikolojik tehlike yarattığına dikkat çekti. Ayrıca, oyunun çocuklara intiharı düşündürdüğü, oyunda “cinlerin musallat olması”’ gibi unsurlar sonucu korku psikolojisi yaratıldığı ifade edildi.

Ankara 1. Sulh Ceza Hâkimi Sezer Söylemez, bakanlığın bu talebi sonrasında oyuna erişimi engelleme kararı verdi.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal