Marka Patent Sorgulama

Ticari amaç güden mal ve fikirlerin özgünlüğünü araştırmak ve üreticisinin gözetmek amacıyla uygulamaya konulmuş ve her ülkenin kendi patent kurumları tarafından icat ve fikir sahiplerine verilen patent ülkemizde Türkiye Patent Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen bir uygulamadır.

09.04.2020-17:36 - (Son Güncelleme: 09.04.2020-17:32) Marka Patent Sorgulama

Marka Patent Sorgulama

Ticari amaç güden mal ve fikirlerin özgünlüğünü araştırmak ve üreticisinin gözetmek amacıyla uygulamaya konulmuş ve her ülkenin kendi patent kurumları tarafından icat ve fikir sahiplerine verilen patent ülkemizde Türkiye Patent Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen bir uygulamadır. Her ülke kendi patent kurumunu oluşturmuştur. Bir ülkede kendi sınırları içindeki patent işlerini yürüten resmi patent kurumu olması bir gerekliliktir. Her gün çok yeni icat ve fikir belirlenirken bunların takibinin yapılması ya da sorgulanması gerekir. Patent kurumu marka patent sorgulamasını da yapmaktadır.

Marka patent sorgulama oluşturulan bir markanın işaretlerini ve benzeri durumlarının size ait olup olmadığını belirler. Marka; bir firma ya da şahıs tarafından üretilmiş mal ve hizmet türlerinin başka firmalar tarafından üretilen mal ve hizmetlerden ayırt edilmesi için kullanılan sözcük, işaret, harf, sayı gibi bütün işaretlere denir. Mesela bir iki giyim firması da kot üretmektedir. İki markada kendilerini belirlemek için kotun aka kısmında kemere yapışmış kahverengi yere marka özelliklerini yazarlar ve ayrımlarını yaparlar. Marka patent sorgulama önemlidir, çünkü siz bu sayede aldığınız markanın size ait olduğunu bütün haklarının korunduğunu ve 3. Bir kişi tarafından markanızın kullanılamayacağını bilirsiniz. İsterseniz markanız sizin olduğunda bir başkasına devreder ya da kullanım hakkı verebilirsiniz. Pek çok firma isim hakkı vererek markasını şubelerini açtırmaktadır. Ve oldukça başarılı bir ilerleme kaydetmektedir.

Marka patent sorgulama artık internet üzerinden yapılabilen bir uygulamadır. Ve oldukça basittir marka adını firma adını girerek yapabileceğiniz bu uygulama her şeyin teknoloji yardımıyla kolaylaşması gibi kolay bir hal almıştır. Alacağınız markanın size at olması için marka patent sorgulama şart bir işlemdir. Ve kişilerin yararı gözlenerek yapılması istenen bir işlemdir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal