Kunduz Engelleri Kaldırarak, Operasyonlarda TSK’ya Esneklik Kazandırıyor

FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. (FNSS) tarafından geliştirilen Kunduz Amfibi Zırhlı İstihkam İş Makinesi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin önündeki engelleri ortadan kaldırmak için çalışıyor.

20.01.2020-10:58 - (Son Güncelleme: 20.01.2020-15:16)

Tam otomatik transmisyon ve hidrolik süspansiyona sahip Kunduz, karada 45 km/s suda ise 8.6 km/s hıza çıkabiliyor.

Termal kamera desteği ile araç, gece/gündüz operasyon gerçekleştirebilme özellikleri bulunuyor.

Kunduz Amfibi Yüzme Kabiliyetine Sahip

Amfibi araçların suya girebilmeleri için kıyı özelliklerinin (Eğim, genişlik, toprak sertliği, yüzey düzgünlüğü, vb.) farklı araçların kabiliyetlerine göre uygun hale getirilmesi gerekiyor. Bu amaçla kullanılabilen standart askeri iş makinelerinin yüzme imkan ve kabiliyeti olmadığından, karşı kıyının da aynı şekilde hazırlanması gereksinimini sağlayamıyor.

Bu da önemli bir dezavantaj oluşturuyor Ancak, Kunduz Amfibi ise yüzebilme özelliği ile tüm bu olumsuzlukları ortadan kaldırıyor.

FNSS tarafından geliştirilen TSK bünyesinde 2013’ten beri hizmet veren KUNDUZ Amfibi Zırhlı İstihkam Aracı küreme, düzleme, taşıma ve kazıma operasyonlarını yapabiliyor.

Standart is makinalarindan en onemli farki, yuzme kabiliyeti sayesinde suyun karsi kiyisinin da, ek nakliye araci gerekmeden, hizli bir sekilde hazir hale getirilebilmesi.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal