Koronavirüs Dönemi Amazon Apple, Facebook ve Google’a Yaradı

Teknolojinin 4 büyük şirketi Amazon, Apple, Facebook ve Google koronavirüs döneminde ofis kapasitelerini arttırdı.

15.10.2020-16:14 - (Son Güncelleme: 15.10.2020-16:10) Koronavirüs Dönemi Amazon Apple, Facebook ve Google’a Yaradı

Koronavirüs salgını sonrası birçok kurum ofislerinde küçülmeye giderken teknoloji şirketleri tam aksi yönde hareket etti.

New York eyaletinin şehir merkezindeki iş yeri ve büyük ofis binaları yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle boş kalmaya devam ederken dev teknoloji şirketleri şehirde yeni ofis kiralamayı ve kapasitelerini artırmayı sürdürüyor.

SALGIN DÖNEMİNE RAĞMEN OFİSLERİNİ ARTTIRIYORLAR

California'daki Silikon Vadisi'nden sonra en büyük merkezlerini New York'ta kuran bu 4 teknoloji şirketinin, Manhattan adasında toplamda 22 bini aşkın çalışanı bulunurken istihdamlarını hızla artırdıkları bilgisine haberde yer verildi.

New York'ta ofis alanlarını artıran 4 şirketin, sosyal mesafe kuralına uygun olarak toplamda 15 bin yeni işçiyi istihdam edecek altyapıya kavuştuğu belirtilen haberde, özellikle sosyal paylaşım sitesi Facebook'un adadaki mevcut yerel iş gücünü neredeyse üçe katlayacak kadar yeni ofis alanı kiraladığı ifade edildi.

SPOTİFY VE MİCROSOFT AZ DA OLSA ARTTIRDI

Haberde, on yıl önce New York'ta ilk ofisini açan Apple'ın da yeni ofisler kiraladığı, Amazon'un 5 caddedeki tarihi değeri olan bir binada ek bir ofis alanı için 1 milyar dolar civarında bir harcama yaptığı bildirildi.

Salesforce, LinkedIn, Spotify ve ZocDoc ve Microsoft gibi şirketlerin de şehirdeki ofis varlıklarını az da olsa artırması, New York'un, ABD'nin doğu yakasındaki teknoloji merkezi haline dönüşmesinde rol oynuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal