Koral, İdlib’de Rejim Unsurlarının Gözlerini Bozdu

İdlib’te yürütülen operasyonlarda önemli rol oynayan Elektronik Harp Sistemi Koral, düşman güçlerinin kendi aralarındaki haberleşmesini kesiyor. Elektronik anlamda adeta gözlerini kör ediyor.

02.03.2020-10:55 - (Son Güncelleme: 02.03.2020-11:44)

Elektronik Harp Sistemi Koral, ASELSAN tarafından geliştirildi. Ana görevi hedef ülkelerin radarlarını bozarak ve sinyallerini karıştırarak çalışamaz hale getirmek olan milli karşı radar sistemi Suriye hava sahasında da köreltme yaptı.

Elektronik harp sistemi sayesinde milli SİHA’lar 2 Rus savunma sistemini etkisiz hale getirdi ve rejime ait iki adet SU-24 tipi uçağı düşürdü. Savunma sistemlerinin böylesine ihalarla vurulabilmesi nadir olarak başarılabilen bir durum. Burada düşman hava savunma sistemlerinin dahi aklını karıştıran milli KORAL’ların önemli derecede katkısı bulunuyor.

Ayrıca hedefleri tek tek takip ederek, düşman silahlarını etkisiz hale getirebilen KORAL, 4 elektronik taarruz ve bir de elektronik destek aracından oluşuyor. Diğer taraftan milli sistem askeri araçlara da entegre edilebiliyor.

200 kilometreye kadar etki sahası bulunan KORAL’ın helikopterlerin de telsiz sistemlerini ve konum belirleme özelliklerini bozuyor. Hava sahasında kaybolmalarını sağlıyor. Tuzaklanmış el yapımı patlayıcıların uzaktan sinsice patlatılmasını da engelleyerek güvenlik güçlerimizi koruyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal