Kontakt Lens Üzerinde Artırılmış Gerçeklik Deneyimi Geliyor

Silikon Vadisi'nde bulunan şirketlerinden biri olan Mojo Vision, 108 milyon dolarlık yatırımla gerçek objeler üzerinde yazılar ve görseller görünmesini sağlayan lensler üretmeyi amaçlıyor.

21.01.2020-16:35 - (Son Güncelleme: 21.01.2020-16:23)

Mojo Vision, artırılmış gerçeklik görüntülerini göz kürelerinizin hemen önünde yer alacak bir ekranda görüntülemenizi sağlayan küçük bir yerleşik ekrana sahip akıllı kontakt lens geliştiriyor.

Mojo Vision, son beş yıldır bu teknoloji üzerinde çalıştıklarını söylüyor. Şirket, dünyanın en yoğun mikro ekranı olduğu söylenen küçük bir ekran ve beraberindeki mikroelektronikle, artırılmış gerçeklik ekranının gereksinim duyduğu tüm teknolojiyi bir kontakt lenste topluyor.

Mojo'nun teknolojisi, göz yüzeyinin biraz üzerinde duran soğanlı bir kısmı olan sert bir skleral lense yerleştirilmiş. Mojo Vision yeni teknolojilerinin, 14.000 ppi ekrana, görüntülerin üst üste binmesine ve sabitlenmesine yardımcı olacak bir görüntü sensörüne, radyo ve hareket sensörüne sahip olduğunu belirtiyor.

Ayrıca Mojo Vision bu lensle, programınız, mesajlarınız, uyarılarınız, yapılacaklar listesi veya yol tarifleri gibi bilgileri o an baktığınız yüzeyde görmenize de olanak sağlayacak.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal