Klavyede Delta Nasıl Yazılır

Klavyede çeşitli amaçlarla delta işareti kullanmanız gerekebilir. Matematik gibi alanlarda yazıyorsanız bu gibi işaretleri kullanmaya ihtiyaç duyabilirsiniz. Peki klavyeden delta işareti nasıl yapılır? İşte detaylar.

28.03.2020-18:01 - (Son Güncelleme: 28.03.2020-17:55) Klavyede Delta Nasıl Yazılır

Klavyede her sembol ya da işaret için bir tuş bulunmasa da özet tuş kombinasyonları ile bunları yapmak mümkün oluyor. Delta işareti de tıpkı böyle bir şifrelemeye sahip. Delta işaretini iki yolla klavyenizden yazabilirsiniz.



İlk yöntem klavyenizden Alt+0394 tuş kombinasyonu kullanmak olacaktır.
İkinci yöntem ise karakter eşlem merkezine gitmek. Bunun için önce windows arama kısmına gelin ve buraya "Karakter Eşlem" yazın karşınıza çıkacak uygulamayı çalıştırın.



Ardından yazı tipinin Arial olduğundan emin olun. Değilse Arial yapın. Hemen sonrasında sol altta gördüğünüz gelişmiş görünüm ifadesini işaretleyin.



Açılan bölümde Unicode'a git kısmına 0394 yazın ve Enter'a basın. En üstte delta işareti gözükecek. Seç'i tuşlayın ve kopyala sekmesine basın. Şimdi delta işaretini istediğiniz sağ tıklayarak yapıştır diyerek ya da ctrl+v tuş kombinasyonu ile kullanabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal