Katar Türkiye’den Yeni Zırhlı Araçlar ve Silah Sistemleri Satın Alacak

Zırhlı araçlar ve silah sistemleri konusunda dünyanın yükselen gücü olan Türkiye, Katar’dan yeni zırhlı araçlar ve silah sistemleri siparişleri aldı.

24.08.2020-14:40 - (Son Güncelleme: 24.08.2020-14:37) Katar Türkiye’den Yeni Zırhlı Araçlar ve Silah Sistemleri Satın Alacak

Katar Türkiye’den yeni zırhlı araçlar ve silah sistemleri sipariş etti. Nurol Makine ile Katar arasında imzalanan anlaşmaya göre Katar Ordusu için yeniden açıklanmayan miktarda zırhlı araç tedarik edilecek.

KATAR DAHA ÖNCE YÖRÜK 4×4 VE EJDER YALÇIN SATIN ALMIŞTI

Nurol Makina ile Katar arasında 100 Adet Yörük 4×4 ve 400 adet Ejder Yalçın tedariki için önceden de sözleşme imzalanmıştı. Sözleşme kapsamında Ejder Yalçın ile birlikte Sarp Dual, modüler tasarımıyla öne çıkan NMS 4×4 araçlarıyla birlikte ise IGLA Füzesi Fırlatma Sistemi ve Tanksavar Füze Atıcı Sistemi de ihraç edildi.

İKİ PARTİ HALİNDE TESLİMAT YAPILACAK

Katar Savunma Bakanlığı tarafından sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yapılan açıklamaya göre Katar Silahlı Kuvvetleri, Barzan Holding Şirketi ile anlaşma imzaladı. Bahse konu anlaşmanın ardından Barzan Holding, “Müşterek Özel Kuvvet Araçları” tedariki için Nurol Makina ile tedarik sözleşmesi imzaladı.

Sözleşme kapsamındaki satış tutarı ve araç miktarı hakkında açıklama yapılmadı. Teslimatlar ise “iki” parti şeklinde gerçekleşecek; 2021 yılında ilk partinin, 2022 yılında ise ikinci partinin teslim edileceği açıklandı. Nurol Makina’dan tercih edilecek zırhlı araçların Ejder Yalçın ve Yörük 4×4 olacağı ifade edilmektedir. Bahse konu sözleşme imzalanırken Ejder Yalçın ve Yörük zırhlı araçları alanda hazır bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal