KARGU Kamikaze İHA ‘Ateş Serbest’ Tatbikatında Kullanıldı

TSK'nın ateş gücünün gösterildiği ‘Ateş Serbest-2020’ ilk kez STM’nin geliştirdiği sürü İHA projesi KARGU kamikaze İHA’lar kullanıldı.

22.10.2020-14:12 - (Son Güncelleme: 22.10.2020-15:18) KARGU Kamikaze İHA ‘Ateş Serbest’ Tatbikatında Kullanıldı

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ateş gücünün gösterildiği "Ateş Serbest-2020" faaliyetinde aralarında milli imkanlarla üretilen Fırtına obüsleri, Korkut hava savunma sistemleri, milli piyade tüfeğinin de bulunduğu harp araç ve gereçleriyle hedefler tam isabetle vuruldu. TSK envanterine yeni giren silahların da kullanıldığı faaliyette ilk defa OMTAS orta menzilli tanksavar silah sistemi ve Kargu Kamikaze İHA ile de hedefler imha edildi.

Belirlenen hedefe saldırı gerçekleştiren ve hedefini başarıyla imha eden Kargu Kamikaze İHA, böylece ilk kez görev almış oldu.

KARGU KAMİKAZE İHA NEDİR?

Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki çatışmalarda da görülebileceği gibi çok etkili silah sistemleri olan kamikaze dronelar, sahada kara hedeflerini  başarıyla imha edebiliyor. Sahip olduğu çok gelişmiş bilgisayarlı görü imkanlarıyla tek başına rahatlıkla görev yapabilen KARGU’nun sürü halinde kullanımına yönelik ilk uygulamalar da geçen yıl yapılmıştı. Yürütülen çalışmalarla 20’den fazla KARGU platformu sürü halinde görev yapabilir hale getirildi.

Lazer mesafe bulucu, görev iptal, acil imha gibi özelliklere de sahip olan Kargu'nun, asimetrik harp ve sınır güvenliği alanlarında ön plana çıkması bekleniyor.

KARGU’nun farklı platformlara entegrasyonu konusunda da çalışmalar yürütülüyor. Şu ana kadar TSK ve jandarma birlikleri tarafından kullanılan KARGU, önümüzdeki dönemde deniz platformları başta olmak üzere çeşitli platformlarla birlikte görev yapabilecek.

KARGU İHA ÖZELLİKLERİ

Kargu asimetrik harp veya anti-terör alanlarında kullanılmak üzere tasarlanan, keşif, gözetleme ve küçük ölçekli tehditleri etkisiz hale getirebilen döner kanatlı milli İHA çözümüdür.

-Gündüz ve gece etkin operasyon

-Yüksek performanslı seyrüsefer ve kontrol algoritmaları

-Tek er tarafından kullanılabilme

-Gömülü ve gerçek zamanlı nesne tespit, teşhis, takip

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal