Karesi Türkiye’nin İHA Üssü Olacak

Türkiye’de bir olacak İnsansız Hava Araçları (İHA) için Karesi’de bir merkez üs yapılacak. Burada İHA’lar için teorik ve uygulamalı eğitimler gerçekleşecek.

02.09.2020-14:26 - (Son Güncelleme: 02.09.2020-14:27) Karesi Türkiye’nin İHA Üssü Olacak

İnsansız Hava Aracı (İHA) teorik ve uygulamalı eğitim sınıfları, İniş ve kalkış pistleri, kapalı uçuş alanları, yarış alanları ve E-Spor tesisin yer alacağı Karesi Belediyesi İnsansız Hava Aracı Uygulamalı Eğitim ve Teknoloji Merkezi kurulması için çalışmalar başladı.

TÜRKİYE’DE BİR İLK!

Karesi’de “Karesi Belediyesi İnsansız Hava Aracı Uygulamalı Eğitim ve Teknoloji Merkezi” projesi için çalışmalar başladı. Türkiye’de bir ilk olacak uygulama ile Karesi, İnsansız Hava Aracı (İHA) eğitim ve uygulama merkezi haline gelecek.

İHA YARIŞLARI GERÇEKLEŞECEK

Yarış ve E-spor alanlarının da yerleşkede yer alacağını ifade eden Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, şunları söyledi:

“Projemiz yerleşkesinde IHA teknolojilerine yönelik teorik ve uygulamalı eğitimler, sertifika programları, IHA model üretimi ve Uçuş Yazılımları Geliştirme gibi eğitimler söz konusu olduğu gibi, eğlence amaçlı IHA uçuşları, IHA yarışları, RC Model Araç yarışları, E-spor turnuvaları da gençlerimiz ile buluşacak. Yerleşkemiz eğlence imkanı tanırken bir yandan da teknoloji üzerine eğitim almış gençlerin aldıkları eğitimleri katma değerlere dönüştürecek inovatif projelerini yapabilmelerine imkan tanıyacak. Yerleşkemiz hem yakın hem de uzak çevredeki genç ve ilgi duyan herkese hizmet verebilir bir vizyon ile hayata geçecek ve hem ulusal hem de uluslararası yarışlara ev sahipliği yapabilir bir anlayış ile hizmet verecektir” dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal