Kapalı Ortamları Dezenfekte Eden Cihaz Geliştirildi

Pandemi sürecinde üretilen ve kapalı ortamların dezenfekte edilmesini sağlayan ‘yeni nesil LED ultraviyole-C (UV-C) ışık teknolojisi’ cihazına yoğun ilgi gösteriliyor. Bulunduğu ortama koku, gaz ve kimyasal salınım yapmayan bu cihaz, uzun ömürlü olup kısa sürede 360 derece sterilizasyon sağlıyor.

10.08.2020-18:07 - (Son Güncelleme: 10.08.2020-19:20)

Ankara'nın Çankaya ilçesinde faaliyet gösteren UV-TECH firması, Çin'de ortaya çıkarak tüm dünyayı alt üst eden yeni tip koronavirüs salgınından korunmak için 3 ay önce bulunduğu kapalı ortamı dezenfekte eden 'Yeni nesil LED ultraviyole-c ışık teknolojisi' cihazı üretiyor.

Bulunduğu ortamda koku, gaz ve kimyasal salınım yapmayan bu cihaz, uzun süre kullanım ömrü ile kısa sürede 360 derece sterilizasyon işlemi yapıyor. Yalnızca etrafını değil, tavanın ve yerinde dezenfekte edilmesini sağlayan cihaz, salgın döneminde yoğun ilgi gördü.

360 DERECE STERİLİZASYON YAPILMASINI SAĞLIYOR

Firma Yetkililerinden Kerem Tulu, 8 kişilik bir ekip ile geliştirilen cihazın 4 ay Ar-Ge süreci olduğunu belirtti. Tulu, ‘Bütün kapalı alanlarda kullanılabilen tasarımı bize ait olan cihazımız var. Cihaz 360 derece sterilizasyon yapabiliyor. Sadece etrafını değil, tavan ve yeri dezenfekte işlemi yapabiliyor. Cihaz, ortalama 25 metrekarelik alanı 10 dakikada steril hale getiriyor. Medikal firması olduğumuz için ilk önce hastaneler için bu cihazları tasarlamıştık. Şu anda otellerden, okullardan çok fazla talep alıyoruz. Bu cihazları tüm kapalı alanlarda kullanabiliyoruz. Cihazın insan sağlığına zarar vermemesi için bütün önemleri aldık’ şeklinde konuştu.

STERİLİZASYON İŞLEMİNİ 5 DAKİKADA YAPIYOR

Kerem Tulu, asansörde kullanılabilmesi için ayrı bir cihaz tasarladıklarını aktardı. Bu cihazda da yeni nesil LED ultraviyole C lambası kullandıklarını belirten Tulu, konuşmasına şu şekilde devam etti:

‘Kendi tasarımımız olan armatür var. Kişi asansörden indikten sonra asansörün alanına göre yaklaşık 10 saniye sonra cihaz çalışmaya başlıyor. Kısa sürede bütün virüs, bakteri ve mantar türevlerini alandan arındırıyor. Bu LED lambalara göz ile bakılmaması gerektiği için bütün cihazlarımız canlıyı, hareketi detektörler sayesinde algılayabiliyor. Bu sayede hiçbir şekilde insanların olduğu ortamda çalışamıyor ve cihaz kendini kapatıyor.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal