Kanada'da Ermeni Lobisi’nden Türkiye İçin İHA Ambargosu Talebi

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki savaşta farkını ortaya koyan yerli İHA’lar dünyada etki yarattı. Ermenistan tarafı, Ottawa yönetiminden Ankara'ya yasak getirmesini talep etti.

01.10.2020-11:53 - (Son Güncelleme: 01.10.2020-11:53) Kanada'da Ermeni Lobisi’nden Türkiye İçin İHA Ambargosu Talebi

Ermenistan’ın Azerbaycan toprağı olan Karabağ Yaylası’ndaki sivilleri hedef alan saldırılarından sonra iki taraf arasında süren çatışmalar SİHA ve İHA’ların efektif kullanımı sayesinde Azerbaycan lehinde ilerliyor. Bu yüzden büyük panik yaşayan Ermeni lobisi, Kanada’yı İHA teknolojileri konusunda Türkiye’ye amborgo uygulatmak için harekete geçti.

YASAKLANMASINI İSTEDİLER

Kanada'nın devlet radyo ve televizyon yayıncısı CBC'nin aktardığına göre, Kanada'daki Ermeni toplumu, Türkiye'ye askeri drone teknolojisi ihracatının yasaklanmasını istedi.

Kanada Ermeni Milli Komitesi Direktörü Sevag Belian, Başbakan Justin Trudeau hükümetini "Kanada'nın Türkiye'ye yaptığı tüm askeri yardımı derhal durdurmaya" çağırdı.

"AZERBAYCAN'I KINAYIN" SÖZLERİ

Hocalı Katliamı'ndan bu yana masum Azerbaycanlı sivilleri katletmeyi sürdüren Ermenistan'ın saldırılarını görmezden gelen Belian, hükümeti "Azerbaycan'ın eylemlerini kınamaya" çağırdı. Belian, iddialarını şöyle sürdürdü:

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal