Kadıköy Tuzla Metro Hattı

Kadıköy Tuzla metro hattı ne zaman bitecek? Kadıköy Tuzla metro hattına hangi duraklar eklendi? Kadıköy Tuzla metro hattı arası kaç dakika sürecek?

12.05.2018-16:51 - (Son Güncelleme: 12.05.2018-16:48) Kadıköy Tuzla Metro Hattı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadıköy-Tavşantepe arasında faaliyet gösteren metro hattını Tuzla’ya kadar uzatıyor. Toplam uzunluğu 12 kilometre olarak düşünülen bu hatta 6 durak bulunuyor.

NE ZAMAN FAALİYET GÖSTERECEK?

Çalışmaların yaklaşık 3 yıl sürmesi planlanıyor. Yapılan planlamaya göre 2020 yılının ilk çeyreğinde kullanıma açılması bekleniyor.

Pendik’i doğu batı ekseninde kat edecek olan metro hattı ise şu an aktif olarak hizmet veren Kadıköy-Tavşantepe metrosunun devamı niteliğinde olması düşünülen Kaynarca-Tuzla metrosu. Bu hattın yapım süresi ise 34 ay. Yani 2020 senesinin ilk çeyreğinde bitmesi planlanıyor.

KAYNARCA-TUZLA METRO HATTININ DURAKLARI

Kaynarca Tuzla metro hattına; Kaynarca Merkez, Çamçeşme, Kavakpınar, Esenyalı, Aydıntepe, Tuzla Belediyesi durakları olmak üzere 6 durak daha eklenecek.

Yaklaşık 12 kilometrelik hattın faaliyete geçmesiyle birlikte Kadıköy’e kadar uzanan metro hattının uzunluğu 38 kilometreye çıkacak.

KAYNARCA TUZLA METRO İSTASYONLARI NEREDE OLACAK?

Kaynarca Merkez İstasyonu Durağı Yeni Yüzyıl Hastanesi ile Fevzi Çakmak Camii arasında yer alacak. Çamçeşme istasyonu Çamçeşme Parkı’ndan çıkarken, Kavakpınar İstasyonu Abdi İpekçi Caddesi’nde, Esenyalı istasyonu Esenyalı ve Fatih Mahallelerini birleştiren Dörtyol Mevkiinde ve İçmeler istasyonu da Nuh Çimento Anadolu Lisesi ile Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi arasındaki bölgeye yapılacak.

KADIKÖY TUZLA METRO HATTI ARASI KAÇ DAKİKA SÜRECEK?

Kaynarca-Tuzla hattının da metro ağına katılacak olmasıyla beraber Kadıköy-Tuzla metro hattı arası 52 dakikaya, Tuzla ile metrobüse de aktarma yapılabilen Ünalan durağı arası da 45 dakikaya inecek. Hattın devreye girmesinin ardından E5’te yaşanan yoğunluğun da azalması bekleniyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal