Jeff Bezos, Ay'a Gidecek Aracı Tanıttı

Uzay şirketi Blue Origin'in kurucusu olan ABD’li milyarder Jeff Bezos, aya yapılacak görevler için tasarlanan ve “Mavi Ay” adını verdiği uzay modülünü tanıttı.

10.05.2019-21:52 - (Son Güncelleme: 10.05.2019-21:44)

Dünyanın en zengin adamı, Amazon'un başkanı ve uzay şirketi Blue Origin’in sahibi Jeff olan ABD’li milyarder Jeff Bezos, Ay'a yapılacak görevler için tasarlanan ve “Mavi Ay” adını verdiği uzay modülünü Washington'da düzenlenen basın toplantısıyla tanıttı.

DÖRT ARAÇ KONUŞLANDIRABİLECEK

Aracın, Ay’a insanları ve teçhizat indirdikten sonra, kendi kendine hareket ederek ve Ay yüzeyinde dolaşarak dört araç konuşlandırabileceği ifade edildi. Bunun yanı sıra Ay yörüngesine uydular yerleştirebileceği ve dünyadan fırlatıldığında yakıtı ve füze motoruyla beraber 15 ton olacağı belirtildi.

ARACIN MOTORU İLERLEYEN GÜNLERDE TANITILACAK  

Aracın Ay’a ulaştığındaysa ağırlığı 3 tona düşeceği ve araçta BE-7 adı verilen, 4 bin 535 kg itiş gücünde yeni bir motor bulanacağı ifade edildi. Bu motor da bizzat Bezos tarafından ilerleyen günlerde tanıtılacak. Aracın Ay'ın buz kütleleri olduğu keşfedilen güney kutbundaki kratere inmesi planlanıyor. Kraterdeki buzdan elde edilecek sudan ise ayrıştırılma yoluyla hidrojen üretilmesi hedefleniyor. Bu hidrojenin uzay aracının güneş sistemi içindeki yeni görevlerine devam etmesi için gerekli yakıta dönüştürülmesi de planlar arasında yer alıyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal