İşten Kovulan İlk Robot Fabio !

Fabio isimli asistan robot, süpermarkette çalışmaya başladıktan kısa bir süre sonra işten ihraç edildi. 'Çalışma hayatı' pek uzun sürmeyen robot Fabio insanların yerini robotlar mı alacak? sorusuna da bir anlamda dolaylı bir cevap vermiş oldu.

03.02.2018-15:09 - (Son Güncelleme: 03.02.2018-14:57) İşten Kovulan İlk Robot Fabio !

Heriot-Watt Üniversitesi tarafından bir teknoloji markası için yürütülen bir deney ile İskoç süpermarket zinciri Margiotta, ilk ‘ShopBot' asistan robotu denemeye aldı. Fabio olarak isimlendirilen robot, müşterilerin şirketin Edinburgh mağazasında bulunan yüzlerce ürünü bulmasına yardımcı olmak için tasarlandı.

Başlangıçta bu küçük robotun müşterileri ‘hello gorgeous' şeklinde karşılaması memnuniyetle karşılandı. Ancak hizmet alma kısmına gelince durum bir anda tersine döndü.

Fabio'nun arkadaki gürültü nedeniyle talepleri duymakta güçlük çekmesi, bira nerede denildiğinde alkol bölümünde gibi yardımcı olamayacak cevaplar vermesi süpermarket müşterilerini hayal kırıklığına uğrattı.

Et reyonunda da test edilen robot fabio'nun performansı yetersiz görüldü. İnsan çalışan her 15 dakikada bir et reyonuna 12 müşteri getirebiliyorken, Fabio sadece 2 müşteri çekebildi. Bu denemeler sonucunda “müşterilerin kişisel bir etkileşimi sevdikleri” görüşü öne sürülerek Fabio 1 haftadan kısa sürede işten çıkarıldı.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal