İşte En Çok Radyasyon Yayan Telefonlar

Cep telefonları önceki on yıla göre karşılaştırıldığında inanılmaz seviyede arttı ve artmaya da devam ediyor. Ancak bu akıllı telefonların ne oranda radyasyon yaydığı da göz ardı ediliyor. Almanya Radyasyondan Korunma Federal Ofisi bu kapsamda yeni bir rapor yayınladı.

04.05.2020-11:12 - (Son Güncelleme: 04.05.2020-10:52) İşte En Çok Radyasyon Yayan Telefonlar

Araştırmanın sonuçlarına göre Çin menşeili cihazlar en büyük risk grubunda. Zira ofis, Xiaomi Mi A1 ve Xiaomi Mi Max 3’ü en fazla radyasyon yayan iki akıllı telefon olarak belirledi.

Akıllı telefonların yaydığı radyasyon miktarını belirlemek için SAR değerlerine bakılıyor. Değer, her akıllı telefonun yaydığı radyofrekans dalgalarının miktarını belirliyor. Daha yüksek rakamlar, kullanıcıların zararlı radyasyona daha fazla maruz kaldığını gösteriyor.

Listeye göre Xiaomi ve OnePlus, cep telefonu radyasyonu açısından en kötü sonuçları alan telefonlar arasında bulunuyor. İlk dört sırayı iki akıllı telefon markası alıyor. Xiaomi Mi A1, 1.75 ile ilk sırada, Xiaomi Mi Max 3 1.58 ile ikinci sırada. Xiaomi Mi Mix 3 5G 1ç56 ile 3. sırada bulunurken OnePlus 6T 1.55 ile listenin dördüncü sırasında yer alıyor. 15 telefonluk üst listede yine Xiaomi’nin ağırlığı söz konusu.

Güvenli bir telefon radyasyonu seviyesi için evrensel bir kılavuz olmasa da, çevre dostu ‘Der Blaue Engel’ (Blue Angel) için Alman sertifikası sadece belirli bir emilim oranı kilogram başına 0.60 watt’tan az olan telefonları onaylıyor. Listede yer alan telefonların bu değerin üç katına karşılık bir radyasyon yayan telefonlar olduğunu gözlemliyoruz.

Günümüzde çoğu insan için, akıllı telefonların günün 24 saati yanından ayırmadığı bir eşya olarak kullanıldığını düşünecek olursak telefon satın alırken SAR değerleri göz önünde bulundurulması gereken önemli bir detay olduğunu belirtmek gerekir.

Son olarak şunu da ekleyelim: Listede gördüğünüz üzere sadece Xiaomi ürünleri de yok. Apple’ın bir dönem çok popüler olan iPhone 7 ve iPhone 8 gibi Premium telefonları ve aynı zamanda Google’ın en son Pixel ürünü de yüksek SAR değerine sahip cihazlar olarak karşımıza çıkıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal