İstanbul Park’ta Elektrikli Araç Yarışları Gerçekleşti

TEKNOFEST kapsamında düzenlenen "16. TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları"nın özel yarış etkinliği, Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yapan İstanbul Park'ta gerçekleştirildi.

07.09.2020-12:26 - (Son Güncelleme: 07.09.2020-12:50)

16'ıncı TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarının özel etabı İstanbul Park’ta düzenlendi. Yarışın startını veren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 9 yıl sonra yeniden İstanbul Park’ta koşulacak Formula 1 yarışı öncesinde İstanbul Park’ı test etti.

Bakan Varank, Avitas Motorsports’un Türkiye’de ürettiği 310 beygirlik araç ile pistte tur attı. Varank, aracın ödül töreninde yaptığı açıklamada, "Bundan sonra TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları, İstanbul Park’ta gerçekleştirilecek. Gençlerimiz her yıl araçlarının üstüne performans eklemeleri lazım. Bundan sonra daha iyi çalışmamız gerekiyor" dedi.

GENÇLERE FORMULA 1 BİLETİ SÖZÜ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın start vermesiyle başlayan yarışta, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Milat 1453 takımı birinci, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi SUBU TETRA takımı ikinci, Yıldız Teknik Üniversitesi AESK Elektromobil takımı üçüncü oldu.

Yarışın ardından gerçekleştirilen ödül töreninde, özel yarışta dereceye giren takımlar ödüllerini Bakan Varank'ın elinden aldı. Ödül töreninde açıklamalarda bulunan Bakan Varank, elektrikli araç yarışlarının bundan sonra İstanbul Park’ta gerçekleştirileceğini açıkladı ve seyircili olması durumunda gençlere Formula 1 bileti sözü verdi.

YERLİ VE MİLLİ RALLİ ARACINI KULLANDI

Ödül töreni bittikten sonra Bakan Varank, tüm kategorilerde birinci olan pilotları Avitas Motorsports tarafından Türkiye’de yerli ve milli imkanlarla üretilen ralli araçlarını kullanmaya davet etti.

Varank, Türkiye’nin ilk yerli otomobili olan 1968 model kırmızı bir Anadol A1 ile piste çıktı. Modifiye edilmiş Anadol’u kullanan Bakan Varank ikinci olurken yeni nesil bir otomobille piste çıkan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya damalı bayrağı ilk gören isim oldu.

Bakan Varank, Avitas Motorsports’un Dünya Ralli Kros Şampiyonasında kullanılan 2.4 litre motor hacmine sahip 310 beygir güç üreten yerli ve milli otomobilinin direksiyonuna da geçti.

RALLİKROS'UN RESMİ ARACI YERLİ ÜRETİM

Turun sonunda kullandığı araca ilişkin bilgi veren Bakan Varank, "Bu araç 'Rallikros' yarışlarının resmi aracı ve bir Türk markası Avitaş tarafından Türkiye’de üretiliyor. Dünyadaki tüm ralli cross yarışmalarında bu araç kullanılıyor. Bir Türk şirketi tarafından üretilmesi, tüm dünyada rallikros yarışlarında kullanılıyor olması gurur verici. Önümüzdeki dönemde bu araçların 1000 beygir gücünde elektrikli versiyonlarını firmamız tasarımını yapıyor. Eğer kabul görürse onların 1000 beygir gücündeki elektrikli araçlarıyla rallikros yarışmaları yapılacak" ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal