İspanyol Medyası: Türk SİHA’ları Gökyüzünün Yeni Sahibi

Avrupa medyasının yakından takip etttiği Türk SİHA’ları hakkında İspanyol gazetesi El Pais, Türk SİHA'ları gökyüzünün yeni sahipleri olduğunu ifade etti.

23.11.2020-16:26 - (Son Güncelleme: 23.11.2020-16:27) İspanyol Medyası: Türk SİHA’ları Gökyüzünün Yeni Sahibi

Dünyanın çeşitli coğrafyalarından sonra Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalarda da boy göstererek savaşın gidişatını olumlu yönde değiştiren Türk SİHA’ları hakkında özellikle son birkaç ay boyunca Avrupa basınında yazılır yazıldı ve çizildi. Manşetlerden düşmeyen yerli İHA’lar hakkında son olarak İspanya’nın ünlü El Pais gazetesi bir haber yaptı.

HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ TESPİT EDEMİYOR

Haberde Türk SİHA’larının, diğer insansız hava araçlarına göre maliyet ve etki açısından daha iyi olduğu belirten El Pais, hava savunma sistemlerinin hızlı uçan daha büyük uçakları tespit etmek için tasarlandığı bu yüzden İHA’lara karşı karlı bir sistem olmadığı belirtti.

PSİKOLOJİK OLARAK DÜŞMANI BİTİRDİLER

Türk üretimi İHA ve SİHA’lar için “Savaş alanındaki etkinliklerinin yanı sıra, yok ettikleri hedefleri kayıt altına alabildikleri için güçlü bir propaganda silahı olarak ortaya çıktılar. Ermeniler zayiatlarla ilgili grafikler yayınladılar, ancak görüntü göstermediler. Bunun yerine Azerbaycan Savunma Bakanlığı, insansız hava araçlarının Ermeni hedeflerini yok ettiği videoları, yadsınamaz bir üstünlük izlenimi veren son derece fotojenik görüntüler yayınladı. Gazete haberinde, "Düşmanın moralini bozmada çok etkililer" ifadeleriyle okuyucularına atardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal