Isı Pompası Nedir?

Isı pompası uygulamaları? Hava kaynaklı ısı pompası nedir? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

16.05.2018-17:38 - (Son Güncelleme: 16.05.2018-17:26) Isı Pompası Nedir?

Isı pompaları; doğada var olan fakat sıcaklığı düşük olduğu için kullanamadığımız enerjinin sıcaklığını artırarak kullanmamızı sağlayan makinelerdir. Isı pompaları bu işlemi klimalardaki gibi soğutma çevrimi sayesinde yapmaktadır. Yani sistemde kompresör ve soğutucu akışkan devresi vardır. Hava, su ve toprak doğada yer alan ve ücretsiz olan yenilenebilir enerji kaynaklarıdır. Bu enerji kaynaklarından en basit bulunanı havadır. Bu nedenle günümüzde ısı pompalarında en çok hava kaynaklı ısı pompaları kullanılmaktadır.

Daikin tarafından üretilen Altherma hava kaynaklı ısı pompaları, dış ortam havasındaki ısıyı emerek yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanır. Sistem soğutucu akışkan içeren kapalı bir devreden oluşur. Buharlaşma, sıkıştırma, yoğuşma ve genleşme aşamalarından meydana gelen, termodinamik bir döngü yaratır.

Yenilenebilir enerji kaynağı olarak hava

Avrupa RES direktifi havayı yenilenebilir bir enerji kaynağı olarak onaylamaktadır. Bu direktifin amacılarından bir tanesi 2020 senesine dek toplam enerji üretim ihtiyacının %20'sinin yenilenebilir bir enerji kaynağından üretilmesidir. BEP yönetmeliğinde 10. kısımdaki revizyon ile Türkiye’de de ısı pompaları yenilenebilir enerji sınıfına dahil olmuştur.

COP (Performans Katsayısı) veya kazanç faktörü

COP değeri, ısı pompasının kullandığı her bir kWh elektriğe karşılık ürettiği kullanılabilir ısı seviyesini gösterir. Bu değer, iç ve dış ortam sıcaklığına göre değişir.

Daikin Altherma, fosil yakıtlara yada elektriğe bağlı klasik bir ısıtma sistemine oranla 5 kat daha verimli çalışır ve 5,04*'lük harika bir performans katsayısı (COP) sağlar. Dış havadaki ısıyı alarak daha az enerji harcar ve yüksek bir konfor seviyesini aralıksız biçimde yaşamaya devam edersiniz. Ayrıca, bakım ihtiyacı çok düşük olduğu için işletim maliyeti de en alt seviyededir. Inverter kompresör teknolojisi ile enerji tasarrufunuz çok daha fazla olur.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal