İPTV Nedir?

İPTV yasal mıdır? İPTV nedir ne işe yarar? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

15.05.2018-20:06 - (Son Güncelleme: 15.05.2018-19:55) İPTV Nedir?

Tanım olarak baktığımız zaman esasen çok yabancı olmadığınız iki kısım halinde inceleyebileceğiz IPTV’yi. TV bölümü bildiğimiz manada televizyonu kapsarken; IP, yani Internet Protocol bölümü bilgi akışını ve yöntemini ifade eder. Bu ikisini birleştirdiğimiz zaman en basit ifadesiyle internet aracılığı ile veri akışı gerçekleştiren ve hemen hemen bir bilgisayar durumuna gelecek olan televizyonlardan bahsettiğimizi ifade edebiliriz.


IPTV ile gerçekleştirebileceklerimizin limiti yok, hayal gücünüzü kullanmanız yeterli.

IPTV ile neler yapılabilir sorusuna cevap olarak hayal gücünüzü kullanın dememiz yeter. İlk adım olarak internete ait interaktif bir televizyon olarak hayal etmeye başlayabilirsiniz. Örneğin televizyonun karşısında bir basketbol karşılaşması seyrediyorsunuz, kumandanızla favori basketbolcunuzun üstüne gelip formasını işaretliyerek satın almak için hemen siparişini verebileceksiniz. Yalnızca satın alma değil tabiki, televizyonunuzdaki yayınları özelleştirebilirsiniz. Örneğin haberleri sürekli olarak takip eden, fakat içindeki magazin haberlerinden memnun olmayan birisiniz. Hiç problem değil, ilgi alanınıza dönük birkaç anahtar kelime seçip o mesele ile alakalı haberleri izlemekle yetinebilirsiniz. Oturduğunuz kent, tuttuğunuz takım, favori sanatçınız, seçenek size kalmış.

IPTV’yi Kullanabilmek İçin

IPTV’yi kullanabilmeniz için ilk olarak bu servisi veren bir şirkete üye olmanız lazım. Bunu örneğin Digiturk’e abone olmak gibi hayal edebilirsiniz. Türkiye’de yukarıda anlattığımız şekilde bir IPTV uygulaması şimdilik mevcut değil. Şimdilik biz IPTV‘yiz diyenler daha fazla İnternet üstünden canlı yayın gerçekleştiren bazı kanallar yalnızca. Basit bir mantıkla baktığımız zaman ‘evet, onlar IPTV’dir’ diyebiliriz fakat ulaşabileceği yerleri ve yukarıda açıkladığımız örnekleri eklerseniz önemli bir uygulama şimdilik söz konusu değil.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal