İphone Kullananlar Dikkat! Bir Hata Daha Ortaya Çıktı

Apple'ın geçtiğimiz ayın sonlarına doğru kullanıcılarının hizmetine sunduğu OS 11.2.5 sürümünde bir mesajın iPhone'u tamamen dondurduğu, kilitlediği belli oldu.

16.02.2018-09:53 - (Son Güncelleme: 16.02.2018-09:50) İphone Kullananlar Dikkat! Bir Hata Daha Ortaya Çıktı

Apple'ın iOS 11.2.5 işletim sisteminde yeni bir açık ortaya çıktı. Görünüşe göre bir Hint diline ait karakter iPhone'ların kilitlenmesine ve zorla yeniden başlatılmasına neden oluyor.

Apple'ın yeni nesil işletim sistemlerinde çeşitli sıkıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Bundan önce de karşımıza çıkan iPhone kilitleyen mesaj olayı bu sefer iOS 11.2.5 sürümünde de kendini gösterdi.

Bugün alınan haberlere göre Dravid dil ailesine bağlı, Hindistan'ın Andhra Pradesh yerinde ve Yanam yöresinde ana dil olarak kullanılan, Andhra Pradesh eyaletinin resmî dili olan Telugu dili ile iMessage'da gönderilen bir karakter iPhone'ların kilitlenmesine neden oluyor. İfade edilene göre bu mesajı alan cihaz kilitleniyor ve zorla yeniden başlatılana kadar bir şey yapamıyor.

Hata şu an sadece iOS 11.2.5 kullanıcılarını etkiliyor gibi görünüyor. Son zamanda birçok garip iOS açığı olmuştu. Mesela bazı iPhone'lar tarihi 2 Aralık'a alınınca çöküyordu. Bazılarında ise "it" yerine "is" yazarken bazılarında ise "i" harfi oluşturulamıyordu. Gelen güncellemeler bir hatayı giderirken bir yenisine neden oluyor gibi görülüyor. Ya da zaten var olan açıklar sonradan ortayaçıkıyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal