İphone Kaynak Kodlarını Bilin Bakalım Kim Sızdırmış !

Geçtiğimiz günlerde iPhone kaynak kodunun sızmasının faili Apple’da çalışan bir stajyerin olduğu ortaya çıktı.

14.02.2018-14:21 - (Son Güncelleme: 14.02.2018-14:22) İphone Kaynak Kodlarını Bilin Bakalım Kim Sızdırmış !

Şu an ön planda olan telefon sızıntıları, batarya yenilikleri, HomePod ve Mac dünyasında yeni sızıntıların ismi Apple, kaynak kodlarının sızdırılmasıyla “Çok korkmayın güvenlik açısından sıkıntımız yok” denilse de içlerindeki bir stajyerin bu kodu sızdırabilmesi kullanıcıların pek de güvende hissetmesini sağlamıyor.

SIZAN KOD, TELEFONUN AÇILMASINI SAĞLIYOR

Bu kod, bilgisayarlardaki BIOS benzeri iBoot kodudur. Genel açılış işletim sistemini kullanma ve adapte etmek için kullanılan bu kodun sızdırılması, yeni cihazlar üretme, Jailbreak gibi hack işlemlerini yapanların ekmeğine yağ sürüyor.

KODU STAJYER ÇALDI

Söz konusu kod sızdırma girişiminde bulunan eski Apple stajyeri, Jailbreak yazılımcısı ekibinin 4 kişilik üyesinden sadece biri. Bu kodu kendi aralarında sızdırmadan kullanacakları konusunda fikir birliği sağlasalar da dışarıya sızmayı engelleyemiyorlar ve ilk önce Discord’a sonra da dünyanın en büyük forumu Reddit’te yayınlanıyor. En son GitHub bunu halka açıyor. GitHub’a geçmeden önce Apple bunu farkediyor fakat “çok telaşlı olmadıklarını ve eski kod olduğunu” dile getiriyorlar.

Asıl sıkıntı ise şurada başlıyor; içerisindeki “eski kod” dedikleri şu anki iPhone başlama sistemi dediğimiz boot’la tamamen aynı. Bu kodu baştan yazmaları uzun zaman alacağından dolayı hızını alamadığımız bir açıklar zincirine de dönüşmesi de ihtimaller arasında.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal