Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

IP Adresi Değiştirme

ip adresi değiştirme işlemi bilgisayar kullanıcıları arasında en çok kullanılan sorgu işlemleri arasındadır. ip adresi değiştirme işlemi için detaylı bilgileri burada bulabilirsiniz

14.05.2018-15:00 - (Son Güncelleme: 14.05.2018-14:53) IP Adresi Değiştirme

IP adresi değiştirme işlemi bilgisayar kullanıcılarının çok sık yaptığı işlemlerden biridir. Yasaklı sitelere girmek için girmiş olduğunuz ülke bilgilerini değiştirmek için ip adresi değiştirme yöntemi kullanılır. Peki ip adresi değiştirme yaparak ne elde edilir.

Genel anlamda ip adresi değiştirme girilemeyen sitelere girmek amacıyla yapılır fakat bazen ip numaranız sizin internet geniş bandınızı kısıtlaması gibi bir probleme yol açabilir. Bu durumda da ip adresi değiştirme işlemi yaparak internette daha hızlı yol alabilmeniz mümkün olacaktır.

Peki bu ip adresi değiştirme olayı nasıl oluyor derseniz hemen anlatalım

Bilgisayarınızın sağ alt köşesinde bulunan simgelerden internet simgesine tıklayarak işe başlıyoruz. Bu simgeye sağ tıklamak kaydıyla Ağ ve Paylaşım Merkezini açıyoruz.

Açılan pencerede Ağ isminiz ne ise ona tıklıyoruz. Buraya kadar her şey çok kolay aslında bundan sonra da kolay

Sonra karşımıza çıkan pencerede sol alt kısımda bulunan Özellikler sekmesine tıklıyoruz. Önümüze bir çok küçük yazının bulunduğu bir kutucuk çıkıyor üstünde öğelerden İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4) yazanı buluyoruz ve neredeyse işimiz bitiyor.

Açılan pencerede IP değiştirme bölümünü görmüş olacağız üst kısmında IP bölümünde daha önce belirlediğimiz ve bildiğimiz IP adresini yazarak işlemin son bölümüne geliyoruz. Çıkarken ayarları doğrulamak için Tamam a basıyoruz ve işlemimiz bitiyor.

Bu yöntem eski bir yöntemdir hala işe yarar ama IP adresi bilmek gerekir. VPN kullanarak ta IP adresi değiştirmiş oluyoruz. Bazı web browserlar otomatik olarak VPN servisi hizmeti sunar. VPN kullanarak IP adresi otomatik olarak değişir ve rahat bir gezinti yapabilrisiniz.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.
 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;