İOS 12.4.6 yayınlandı

Apple şu sıralar Coronavirüs nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşasa da eski modelleri kullanan kullanıcılarını unutmadı. Geçtiğimiz günlerde iOS 13.4 ve watchOS 6.2 güncellemelerini duyuran şirket eski iPhone ve iPad modelleri için de iOS 12.4.6 sürümü çıkardı. Peki hangi telefonlar güncelleme alacak?

26.03.2020-11:35 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-18:11)

Apple’ın piyasada halen 5 ve üzeri yaş akıllı cihazı bulunuyor. Ülkemizde de kullanılan ve sevilen bu modeller şirket tarafından da kenara atılmamış görünüyor. Zira birçok teknoloji şirketi bunun daha çok aksini yapma eğilimindedir. Örneğin Microsoft geçtiğimiz aylarda Micrsoft 7’ye olan desteğini hatalı bir güncelleştirme ile sonlandırmış, tüm kullanıcılarını Windows 8.1’e ya da Windows 10’a geçmeye zorlamıştı.

Apple’a dönersek IOS 13 güncellemesini dağıtmadığı eski sürüm modellerini daha güvenli hale getirmeyi amaçlayan şirket aslında çok ciddi yenlikler ve son model cihazlarındaki güncellemeler gibi görsel farklılıklar getirmiyor.

Diğer taraftan güncelleme peformansta ufak bir iyileştirme yapıyor. Pil ömründe optimizasyon ve hücresel verilerden kaynaklanan sorunları da gideriyor.

Teknoloji devi bu kapsamda internet sayfası üzerinde iOS 12.4.6 sürümünün önemli güvenlik güncellemeleri sağladığını belirtiyor. Bu nedenle tüm kullanıcılarının yüklemesini tavsiye ediyor.

Peki hangi cihazlar bu güncellemeyi alacak sorusunun cevabı ise şu şekilde. Şirket 2013 yılında piyasaya çıkardığı iPhone 5S modeline kadar olan ve IOS 13 güncellemesini almayan tüm cihazlarına güncellemeyi dağıttığını duyurdu.

Buna göre güncellemeyi alabilecek cihazlar tam olarak şu şekilde olacak  iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air (1. nesil), iPad mini 2, iPad mini 3 ve iPod touch (6. nesil).


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal