İnternette Adil Kullanım Kotası Uygulaması 1 Ocak'ta Kaldırılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 1 Ocak itibari ile internette Adil Kullanım Kotası uygulamasının kaldırılacağını söyledi. Turhan, kullanıcıları bunun için ilave bir ücret vermemesi konusunda da uyardı.

19.11.2018-10:56 - (Son Güncelleme: 19.11.2018-11:15)

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, veri indirme hızının iyileştirilmesi ve erişim hızında tüketici tarafında şeffaflığın tesis edilmesi maksadı ile 1 Ocak 2019 itibarıyla Adil Kullanım Noktası'nın (AKN) bütünüyle kaldırılacağını söyleyerek, "AKN'nin kaldırılması sebebi ile aboneler herhangi bir dilekçe göndermeyecek. Bu uygulama sebebi ile de ek ücret alınmayacak." dedi.

Turhan, AA muhabirine verdiği demeçte, bilgi ve iletişim teknolojilerinde meydana gelen gelişmelere paralel olarak internet erişim hızı ve veri miktarının kullanıcılar için önemli göstergeler durumuna geldiğini, AKN uygulamasıyla veri indirme hızının iyileştirilmesinin önem kazandığını ifade etti.

Bu çerçevede, limitsiz olarak duyurulan paketlerde AKN veri miktarı ve AKN ardından erişim hızında tüketici tarafından şeffaflığın tesis edilmesi maksadı ile 1 Mayıs'ta kademeli geçiş yapıldığını hatırlatan Turhan, 1 Ocak 2019 itibarıyla AKN'nin bütünüyle kaldırılmasıyla veri indirme ve erişim hızının artacağını söyledi.

Turhan, kullanıcıların belirli bir kotayı aşması halinde internet hızının yavaşlamasına sebep olan AKN uygulamasının kaldırılması için altyapının iyileştirildiğini ve kapasitenin artırıldığını ifade ederek, şöyle söyledi:

"Bu hizmeti sağlayan işletmeci operatörler 1 Ocak 2019 itibarıyla uygulamayı kaldıracak. Kapasitenin üstünde kullanımda yavaşlama vardı. Herkesin interneti eşit kullanması için getirilen AKN, internet altyapısının gittikçe iyileşmesi ve kapasitesinin artması sebebi ile artık kaldırılacak ve internet kullanımına kısıtlama getirilmeyecek. AKN'nin kaldırılması sebebi ile aboneler herhangi bir dilekçe vermeyecek. Bu uygulama sebebi ile de ek ücret alınmayacak."

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal