Intel, Koronavirüsle Mücadeleye 6 Milyon Dolar Ayırdı

Silikon Vadisi’nin öncü şirketlerinden Intel, Coronavirüse karşı mücadele edilebilmesi amacıyla toplamda 6 milyon Dolar kaynak ayırdığını duyurdu.

28.03.2020-12:12 - (Son Güncelleme: 28.03.2020-12:10) Intel, Koronavirüsle Mücadeleye 6 Milyon Dolar Ayırdı

ABD’li işlemci üreticisi Intel’in Intel Foundation adında bir vakfı bulunuyor. Vakıfi Coronavirüsle mücadeleye destek olması için 4 milyon dolar fon desteği sunacak. Vakıf ayrıca, tam ve yarı zamanlı personeller ile ABD’deki emekliler için de 2 milyon dolar ödeme yapacak. Böylece şirket toplamda 6 milyon dolarla sürece katkıda bulunacak.

4 milyon dolar tutarındaki bağış; tıbbi ekipman, barınma, gıda güvenliği ve küçük işletmelere yönelik harcamalar için kullanılacak. Yardımdan faydalanacak kurumlar arasında gıda bankaları, okul bölgeleri ve çocuk hastanelerine yapılacak.

ABD'deki başlıca bağış alanları arasında Arizona, California, Massachusetts, New Mexico, Oregon ve Texas bulunuyor. Uluslararası çapta bağış alanları arasında ise Kosta Rika, Hindistan, İrlanda, İsrail, Malezya, Meksika ve Vietnam yer alıyor.

Son olarak Intel şimdiye kadar, Coronavirüse karşı mücadele eden sağlık personellerine de 1 milyondan fazla koruyucu ürün bağışladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal