Instagram Yeni Bir Özellik Geliştiriyor

Kullanıcı tercihlerine göre sıralanan Instagram akışı üzerinde yeni çalışmalar yapılıyor. İçerikleri kronolojik sırada gösterecek bu yeni çalışmanın ne zaman geleceği merak ediliyor. Detayları sizler için derledik.

19.03.2020-13:25 - (Son Güncelleme: 09.12.2021-17:46) Instagram Yeni Bir Özellik Geliştiriyor

Instagram CEO’su Adam Mosseri’nin yaptığı açıklamalara göre Instagram akış için yeni bir konu üzerinde çalışılıyor. Paylaşım algoritmasının değişeceğini duyuran Mosseri, kronolojik akışa geri döneceklerini açıkladı. İşte detaylar…

KRONOLOJİK AKIŞA DÖNÜLÜYOR!

ABD Senato alt komitesinde konuşan Instagram CEO’su Adam Mosseri, paylaşım algoritmasında ve keşfet görünüşünde değişikliğe gideceklerini açıkladı. 2016 yılında uygulanmaya başlayan kullanıcı tercihlerine göre akış mantığı eleştirilmeye başlanmıştı. Mosseri, eleştiriler ve gelen istek üzerine kronolojik bir akış çalışması yaptıklarını söyledi. Yeni algoritmanın ne zaman kullanıcılar tarafından deneyimleneceği merak konusu.

Kullanıcı tercihlerine göre oluşturulan akışa “kişiselleştirilmiş akış” adı veriliyordu. Beğenilmemesine rağmen Instagram, ısrarla aynı sistemde diretiyordu. Ancak kullanıcılar eleştirmeye devam etti. Instagram da daha fazla diretmeyerek kullanıcıları sevindirecek bir haber verdi. Akışta kronolojik sıraya dönülecek ancak CEO Mosseri, ne zaman uygulanacağı konusunda da tahminini söyledi.

Yapay zeka ile işleyen kişiselleştirilmiş akış mantığı gelen eleştirilerden sonra değiştirilecek. Şu anda çalışma aşamasında olan kronolojik akış 2022 yılının ilk çeyreğinde geliyor. Kullanıcıları sevindiren bu yeni özellik heyecanla bekleniyor.

Instagram CEO’su Adam Mosseri, bu özelliği sosyal medyayı kullanan çocuk ve genç kullanıcıların korunması kapsamında geliştirdiklerini söyledi.


INSTAGRAM CEO'SU ADAM MOSSERİ KİMDİR?

Adam Mosseri her yerde CEO olarak geçse de aslında Instagram’ın CEO’su değil başkanı oluyor. Çünkü Facebook tarafından başkanlığa atanan Adam Mosseri şirketin kurucusu değil. Facebook, sadece şirket kurucularına CEO dediklerini açıklamıştı.

Adam Mosseri 2008 yılında Facebook’ta ürün tasarımcısı olarak çalışmaya başladı. 2009 yılında müdür ve 2012 yılında tasarım direktörü unvanlarını aldı. 2016 ile 2018 yılları arasında Facebook’ta başkan yardımcısı olan Adam Mosseri, 1 Ekim 2018 tarihinde Facebook tarafından Instagram başkanı olarak atandı. Şu anda Instagram’da en üst düzeydeki yönetici Mosseri oluyor.

23 Ocak 1983 tarihinde doğan ve şu anda 38 yaşında olan Adam Mosseri, eğitimini New York Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Evli ve 3 çocuk babası olan Adam Mosseri, San Fransisco’da yaşıyor. Kendisi hem İsrail hem de ABD vatandaşı. Mosseri’nin Instagram’da 1,1 milyon takipçisi bulunuyor. Ayrıca Twitter ve Linkedln de kullandığı sosyal medya hesaplarından.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal