Instagram Hikaye Beğenme Özelliği Türkiye’ye Geldi

Uzun süredir kullanıcılar tarafından bekleniyordu. Instagram hikayelerine beğeni gönderme özelliği artık Türkiye’de de var. Yeni özelliği sizler için derledik.

25.03.2020-09:46 - (Son Güncelleme: 18.12.2021-18:23)

Bu yıl yaz aylarında Instagram tarafından denenmeye başlayan özellik görücüye çıkmıştı ancak henüz Türkiye’de güncellenmemişti. Instagram, hikayelere beğeni butonu eklemeye karar vermişti. Yeni özellik henüz deneme sürecindeydi. Geliştirilme aşamasında olduğu yönünde bilgi aldığımız özellik bugün kullanıcılara sunuldu. İşte detaylar…

INSTAGRAM HİKAYELERİNİN SÜRESİ UZUYOR!

Instagram hikayeleri için yeni bir özellik daha geliyor. Paylaştığınız hikayelerin süresi artık daha uzun olabilir. Üstelik hikayenizi bölmenize de gerek kalmayacak. Instagram, TikTok gibi rakipleri varken hikaye özelliklerine bir yenisini daha ekledi.

Videolarınızı Instagram hikayelerinizde paylaşmak artık daha kolay olacak. Tam 60 saniyelik bir videoyu parçalara bölmeden tek bir Instagram hikayesinde paylaşabileceksiniz. Şu anda Instagram hikayelerinde süre sınırı 15 saniye. Bu saniyenin üzerindeki bir video hikayelerinizde bölünmek zorunda kalıyordu. Yeni düzenleme ile 60 saniyelik bir video tek bir hikayede yayınlanacak. Instagram, rekabeti sürdürmeye devam ediyor.

KALP SİMGESİNE TIKLAMANIZ YETERLİ

Instagram, yeni özelliğini tanımlamadan önce herhangi birinin bir hikayesine tepki vermek için direct mesaj yöntemi kullanılıyordu. Bir kullanıcının hikayesine sadece bir emoji bile göndermek isteniz bunu mesaj yoluyla yapmanız gerekiyordu. Şimdi hikayeleri tıpkı postlarda olduğu gibi sadece beğenebilirsiniz.

Bugün kullanıcılar baktıkları hikayelerin sağ alt köşesinde bir kalp simgesi ile karşılaştı. Böylece beklenen güncellemenin Türkiye’ye geldiği anlaşıldı.


SINIRLI KULLANICININ ERİŞİMİNE AÇILDI

Bir süredir beklenen hikaye beğenme güncellemesi Türkiye’de kullanılmaya başlandı ancak henüz tüm hesaplara tanımlanmış değil. Bugün bazı kullanıcılar yeni beğeni butonu ile karşılaştı. Yeni güncellemenin tüm hesaplara tanımlanmış olmamasının nedeni bilinmiyor.

Güncellemenin hala test aşamasında olduğu söylenmişti. Türkiye için de bir deneme süreci olabileceği konuşuluyor. Kullanıcılar yeni özelliğin kendi hesaplarına da gelmesini bekliyor. Kullanıcı seçme konusunda bir kriter uygulamayan Instagram, sizin hesabınıza da yeni özelliği tanımlamış olabilir. Haberi alan kullanıcılar hikayeleri kontrol etmeye başladı.

ARTIK HİKAYELERİ BEĞENEBİLİRSİNİZ

Instagram yeni özelliğini bu slogan ile kullanıcılarına duyurdu: Artık hikayeleri beğenebilirsiniz. Şanslı kullanıcılar şu anda kalp simgesine sahip ve hikayelere beğeni gönderebiliyor. Instagram, “Hikayelere direkt mesaj göndermeden ifade bırakmanın bir yolunu test ediyoruz. Sadece hikayeyi paylaşan kişi beğendiğini görebilir.” Açıklamasıyla da yeni özelliğini kullanıcılara açıklamış oldu.

Instagram, yaptığı açıklamayla kullanıcıların kafasındaki soru işaretlerini de gidermiş oldu. Böylece beğeni yaptığınızda o beğeniyi sizden ve hikaye sahibinden başka kimsenin göremeyeceğini de duyurmuş oldu. Post olarak paylaşılan içeriklerde postu beğenen kişileri görme durumunun hikayeler için geçerli olmayacağı anlaşılmış oldu.

Instagram’ın yeni güncellemeyi adım adım olarak daha fazla kullanıcıya ulaştırması bekleniyor. Yeni güncellemenin kullanıcılar tarafından sevilip sevilmeyeceği merak ediliyor. Hesaplarında yeni güncellemeyi almış kullanıcılar yeni özellik için olumlu yorumlarda bulunuyor. Instagram’ın bundan sonra getireceği yeni güncellemeler de kullanıcılar tarafından merak konusu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal