iCloud Giriş Nasıl Yapılır?

iCloud nedir? iCloud giriş ve yedekleme işlemi nasıl yapılır? iCloud Drive nedir? Apple'ın iCloud servisi hakkında merak edilen soruların cevaplarını derledik.

12.05.2021-10:10 - (Son Güncelleme: 29.05.2021-14:11)

iCloud, Apple tarafından sağlanan bulut depolama sistemidir. iCloud ile tüketiciler iPhone, iPad ve Mac cihazlarındaki fotoğraflar, belgeşer ve diğer medyaları bulut servisler üstünde saklayarak yedekleyebilir ve basitçe internetin olduğu her noktadan bu dosyalarına yeniden ulaşabilir.

İCLOUD NEDİR?

iCloud aslında hibrit bir bulut depolama sistemidir. iCloud sayesinde Apple tüketicileri kullanmış oldukları yazılımlar ve diğer servislerle alakalı verileri de internet üzerinde saklayabilmektedir. Böylece kullanıcılar diledikleri diğer cihazlarda senkronizasyon işlemi yapabilmekte ve verilerine anlık olarak tüm bilgisayarlar üstünden erişim gerçekleştirebilmektedir.

iCloud sayesinde Apple’ın mobil cihazlarında çekilen fotoğraflar otomatik biçimde bulut sunucularda depolanabilmektedir. Böylece Apple ürün kullanıcıları cihazının veri kaybına uğraması halinde bile fotoğraflarına ulaşabilirler. Tüm bunların dışında iTunes üstünde gerçekleştirilen satın almalar ve iPhone’umu Bul gibi özellikler de gene iCloud servisi sayesinde kullanılmaktadır.

İCLOUD GİRİŞ NASIL YAPILIR?

iCloud hesabına Apple’ın iPhone, iPhone Touch, iPad cihazlarından giriş gerçekleştirebileceğiniz gibi ayrıca isterseniz web sürümü üstünden de girebilirsiniz. www.icloud.com internet sitesine Apple ID hesabınızla giriş sağlayarak birçok iCloud yedeklemesine ulaşabilir ve anlık olarak belgeleriniz üstünde oynamalar yapabilirsiniz.

icloud arayüz

iCloud, servisi ilk defa kullanacak kişiler için ücretsiz 5 GB depolama alanı ile birlikte gelmektedir. Günümüz teknoloji dünyasında bu depolama alanı az olsa da bir miktar ücret karşılığında arttırılabilmektedir.

İCLOUD YEDEKLEME İŞLEMİ

Apple’ın cihazlarının hepsinde yedekleme işlemleri iCloud yada bilgisayar desteği ile yapılabilmektedir. iCloud ile yedeklemeyi mobil cihazlardan açmak için Ayarlar > iCloud > Yedekleme menüsüne giriş yapın. Yedeklemeyi açtıktan sonra “Şimdi Yedekle” butonuna yıklayarak cihazınızın hemen yedekleme aşamasını başlatmasını sağlarsınız.

İCLOUD DRİVE NEDİR?

Apple, yaptığı bir duyuruyla 2022 mayıs ayından itibaren iCloud Belgeler ve Veriler hizmetini kapatacağını, bunun yerine iCloud Drive'yi kullanıma sunacağını açıkladı. Bu taşınma işlemi otomatik olarak gerçekleşecek ancak yine de Apple kullanıcılarının belgelerini ve verilerini görüntüleyebilmesi için elle işlem yapması gerekiyor. 

Kullanıcılar verilerini "Dosyalarım" uygulamasında ve "Mac'in Finder" uygulamasında görüntüleyebilecek. 

iCloud Drive'yi etkinleştirebilmek için Ayarlar - iCloud -iCloud Drive adımlarını izleyebilirsiniz. Drive'yi etkinleştirmenizin ardından dosyalarınız otomatik olarak taşınacaktır. 

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal