Huawei Türkiye: Ülkenize Güveniyoruz, Yatırımlar Sürecek

Son günlerde ABD’nin Türkiye’ye ‘Huawei ürünlerini kullanmayın’ ifadeleriyle gündemde olan Huawei Türkiye, Ar-Ge açılışın 10. Yıldönümünde Türkiye’ye güvendiklerini ve yatırımlara devam edeceklerini ifade etti.

25.09.2020-16:11 - (Son Güncelleme: 25.09.2020-16:08) Huawei Türkiye: Ülkenize Güveniyoruz, Yatırımlar Sürecek
Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi, 10. yıldönümü kutluyor. Kutlamalarda yapılan açıklamalarda Türkiye’de yapılan yatırımlara devam edileceği ifade edildi. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Huaweive diğer Çin ürünlerinin ülkede yasaklanması için Türkiye’ye çağrıda bulunmuş ve aksi halde askeri işbirliğinin olumsuz etkilenebileceğini söylemişti.

“TÜRK MÜHENDİSLER AİLEMİZİN PARÇASI OLDU”

Direktör Hüseyin Hai, “Türkiye'deki toplam yatırımımız 520 milyon TL. Ayrıca daha da önemli bir konu olarak, on yıldır çok sayıda BT uzmanını eğitiyor ve BT yeteneklerini geliştiriyoruz. Kuruluşumuzdan bu yana 1.500'den fazla mühendis ve araştırmacı, Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi ailesinin bir parçası oldu. Bugün 620 profesyonelle çalışıyoruz ve Türkiye'deki ICT yeteneklerine güveniyoruz. Gelecek yıl bu ekibimizi yüzde 10 büyütmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’DE ÜRETİLEN TEKNOLOJİLER DÜNYANIN HER YERİNDE KULLANILIYOR”

Huawei’nin Çin dışındaki en büyük ar-ge merkezi olan Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi’nin direktörü Hüseyin Hai, “Çözümlerimiz 30'dan fazla ülkede 40 kurumsal müşteri tarafından kullanıldı. Ümraniye'deki merkezimizde Türk mühendisler tarafından üretilen teknolojiler, Avrupa'dan Güney Amerika'ya, Orta Doğu'dan Asya'ya dünyanın her yerinde kullanılmaktadır. Bu yazılım ihracatı ile birlikte Türkiye'ye toplam 260 milyon dolar giriş sağladık.” şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal