Huawei Google’a Geri Dönmemekte Kararlı

ABD ile Çin ticari savaşlarından en çok etkilenen şirketlerin başında Huawei geliyor. Birçok yasağa maruz kalan Huawei Android başta olmak üzere birçok Google ürünlerini kullanamaz hale gelmişti. Bunun üzerine kendi işletim sistemini kurmak konusunda adımlar atan Huawei, Android'e geri dönmeyecek.

31.01.2020-16:38 - (Son Güncelleme: 31.01.2020-16:25) Huawei Google’a Geri Dönmemekte Kararlı

ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşlarından en çok etkilenen firmaların başında Huawei geliyor. Bu ticaret savaşından sonra Huawei, Google ürünlerini kullanamaz hale gelmişti.

Birkaç aylık periyotlarla kullanıma devam Huawei, kendi işletim sistemi olan HarmonyOS’u geliştirmeye başlamıştı. HarmonyOS sayesinden Google’ın hizmetlerine mecbur kalmadan faaliyetlerini sürdürebileceği dünyaya kanıtlamak istiyor. Huawei Google’a geri dönmeyecek.



Huawei kendi işletim sisteminden çok kendi ekosistemini oluşturmak istiyor. Bu sayede Google’a gerek kalmadan faaliyetlerini sürdürmeye devam edebileceğine inanıyor.

Ancak HarmonyOS’un bu kadar kısa bir sürede Android kadar güçlü bir işletim sistemi olması ise neredeyse imkansız olarak görülüyor. Bu yüzden Huawei geliştirdiği HarmonyOS’u Android’e benzeteceği iddia ediliyor. Eğer bu iddia gerçekleşirse Huawei zaman kazanmış olacak.



Huawei Avusturya sorumlusu Fred Wangfei, Huawei’ye olan yasakların kalksa bile Huawei’nin Google’a geri dönmeyeceğini söylüyor. Ayrıca Huawei’ye yeni bir yaptırım gelmeyeceğinin garantisinin olmadığunu vurgulayan Wangfei, Huawei’nin ABD’nin yaptırımlarından kurtulmak istediğini de sözlerine ekledi.

Huawei Google’a geri dönmeyecek. Hala Android kullanan Huawei yavaş yavaş Android kullanımı bırakması bekleniyor. HarmonyOS’un geliştirilmesi ve yol katedilmesinin Huawei’ye prestij kazandıracağından bahsediliyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal