Huawei, Google’a Alternatif Olarak Qwant'ı Getirecek

Çinli teknoloji şirketi Huawei, son çıkardığı amiral gemisi serisi P40’lar için Qwant sistemini geliştirdi. Şirket bilindiği üzere ABD tarafından uygulanan ambargo ve baskıların ardından Google servislerinden çıkarılmıştı. Huawei, uygulamayı Google’a alternatif olarak geliştirdi.

11.04.2020-13:54 - (Son Güncelleme: 11.04.2020-13:54) Huawei, Google’a Alternatif Olarak Qwant'ı Getirecek

Huawei’in son amiral gemileriye beraber gelen servisler ilk olarak Avrupa’da satışa sunulan ürünlerde yer alacak.

Huawei ile Google arasındaki devam eden kriz Huawei’ye kendi uygulama mağazasını geliştirme girişimiyle neticelenmesine neden olmuştu.  AppGallery adını taşıyan uygulama mağazasının dışında uygulama servislerine de yatırım yapan Huawei, geçtiğimiz aylarda Google Play Hizmetleri'ne alternatif olarak geliştirdiği Huawei Mobile Services’i (HMS) de kullanıma sunmuştu.

Şirket bu defa Fransız bir arama motoru olan Qwant şirketi ile iş birliği kararı aldı. Buna göre Avrupa’da Huawei modellerinde Google yerine artık Qwant arama motoru kullanılacak. Yakında satışa sunulması beklenen Huawei’in son akıllı telefonları Huawei P40, Huawei P40 Pro ve Huawei P40 Pro Plus gibi yeni Huawei modellerinde Qwant ön yüklü olarak gelecek.

Diğer kullanıcılarsa, AppGallery'den Qwant uygulamasını indirip kullanabilecek.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal