Huawei, Celia Assistant’ı Duyurdu

Çinli teknoloji şirketinin P40 akıllı telefonlarını görücüye çıkardığı tanıtımda bir teknolojisini daha teknoloji dünyasına sundu. Google ses asistanına rakip olarak geliştirilen asistanın adı ise Celia Asistan. Yeni dijital asistan telefonlara şirketin yaptığı OTA güncellemesiyle birlikte gelecek.

27.03.2020-15:01 - (Son Güncelleme: 27.03.2020-14:54)

Online olarak gerçekleştirilen etkinlikte Huawei’in son çıkardığı P40 Pro ve P40 Plus modelleri de Celia asistan ile birlikte gelecek. Bugünden itibaren Huawei’nin Türkiye’de satılmaya başlanan akıllı telefonlarında da Celia yüklü ve kullanılabilir bir şekilde gelecek. Kullanıcılar, güç tuşuna bir saniye basılı tutarak “Hey Celia” şeklinde seslenerek kişisel asistanı çağırabilecek.

Şu aşamada sadece İngilizce, İspanyolca ve Fransızca dillerini kullanabilen Celia’nın ilerleyen zamanlarda dil desteğini artıracağı bekleniyor. Celia Asistan kısa mesaj gönderme, arama yapma, çeviri yapma, takvim hatırlatıcıları ayarlama, müzik çalma, hava durumuna bakma gibi birçok şeyi yapabiliyor.

Ayrıca Google Lens’te olduğu gibi yapay zeka görüş özellikleri ile de donatılan Celia bir meyveyi tarayıp alacağınız kalori miktarını size söyleyebiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal