Huawei, Arama Uygulamasını Test Etmeyi Durdurdu

Huawei'in, arama motoru Google’da bulunan arama özelliğinin kendi ekosisteminde olması için alternatifini geliştirdiği Huawei Search'ün beta testleri, gizlilik endişeleri gerekçesiyle geçici olarak durduruldu.

03.03.2020-16:36 - (Son Güncelleme: 03.03.2020-16:27) Huawei, Arama Uygulamasını Test Etmeyi Durdurdu

ABD’nin ticari ambargosu sondası Google’ın Android dahil tüm hizmetlerinden çıkardığı Huawei bir süredir kendi yazılım ekosistemini oluşturmak için çalışmalar yapıyor. Huawei bir süredir, cihazlarında Google arama fonksiyonu yerine alternatif olarak geliştirdiği Huawei Search uygulamasını test ediyordu. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre beta test sürecinde olan uygulamanın çalışmaları durduruldu.

Beta yani geliştirici programına katılan kullanıcılar üç günlük Huawei Search kullanıyor. Huawei kimliği ile giriş yapılan uygulamada, ayrıca bir arama çubuğu, hava durumu, haber akışı ve hesap makinesi gibi kısayollar yer alıyordu.

Şirket tarafından yapılan açıklamada "Uygulamanın gizliliğinin sosyal medya platformları aracılığıyla kötüye kullanılmasına ilişkin endişelerden dolayı, Huawei Search Beta test programının şu anki etkinliğini bir sonraki duyuruya kadar durdurulmuştur." İfadeleri kullanıldı.

Bu durumda, şirketin Huawei Search uygulaması testlerini ne zaman başlatacağı henüz bilinmiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal